söndag 11 juli 2010

Trädgårdsrunda och supervarmt!

Okej, Trädgårdsrunda i 34 graders värme är kanske inte det smartaste men tre trädgårdar i närheten blev det i alla fall.

En fin "Valdemar" klättrar bredvid en "Lykkefund".

En rejält sluttande trädgård med mycket sten och vatten.

Fyra gräs inhandlades för 20 kr/st. Två japanska blodgräs och två andra, olika sorter. Fyndpriser!
Nu är i alla fall surdegsbrödet i ugnen, ganska platt måste jag medge men det smakar kanske gott ändå.
Jag klarar knappt att vara ute i den här värmen. Gick en runda i trädgården innan och har redan vattnat det i krukor två gånger idag. Det andra får vänta på vatten. Lite tråkigt att blomningen går så snabbt i värmen. Rosorna har nästan exploderat men det det kommer ju nya knoppar.

4 kommentarer:

 1. Puuh, nej idag blir det inte mycket gjort. Vattnade i trädgården i morse, sen har det varit till att ta det lugnt. Det får gärna bli några grader svalare imorgon :-)
  Så roligt med trädgårdsrunda!! Alltid hittar man någon inspiration. Det var verkligen fyndpriser på gräs.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 2. Ja, nu är det nog värmerekord! Fast vi har fått åska och regn (!) här ikväll, tack och lov! Men ändå är det 24°, kl 10 på kvällen, det är inte klokt! Starkt av dig att gå på trädgårdsrunda i den här värmen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Inte gjorde mna många knop igår men jag är ändå glad över solen och värmen. Det finns ju sämre alternativ =) Och trots dryga timmen med konstant åska och blixtrar (I löv it!) igårkväll så är det varmt idag med men inte så tryckande som väl är. Fina fynd, blodgräset är så otroligt läckert! Ha en fin dag / kram gittan

  har du förresten några tips på sevärdheter/plantskolor när man kör över åsen? Förra sommaren besökte vi Hallandsåsens trädgårdsbutik(?), Horsabäck och den som ligger vid Willab(minns inte namnet) Maken är sugen på en ny tur och Hallandsåsens blir det igen, där fanns mycket skoj men sen vette sjutton =§

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att höra att det inte bara är jag som har svårt att tåla värmen. Här hade vi som sagt var 37 grader i skuggan igår när det var som värst. Tack och lov blåste det rätt friskt stundtals, annars har jag svårt att finna ett ställe med lagom värme. Inne är det ju också minst 25 grader. 20-25 grader utomhus är nog mer vad jag klarar av, så jag ser nog faktiskt fram mot lite svalare dagar. I natt fick vi vår första regnskvätt på veckor. Återstår att se om man orkar göra något innan jobbet idag.

  SvaraRadera