söndag 2 maj 2010

Solig men kylig söndag

Då var det maj månad! Jag tycker fortfarande det är på tok för kallt för att vara maj men värmen kommer väl tids nog. Dotterns födelsedag, 1 maj, brukar firas i trädgården men i går var det typ 7 grader och regn så det blev inomhusfirande. Växer gör det i alla fall och idag lyser solen!

Jag blir glad av mina fransiga tulpaner, "Red riding hood".


Pelarkörsbär


Rött! Astilbe.


Ljusgrönt! Acer Palmatum "Jordan", 2010


Vinbär


Vit sidenklematis, Summersnow "Paul Farges".


Nyplanterad syren, uppstammad "Beauty of Moscow" eller "Krasnavitza Moskvy" som den egentligen heter.


Klätterhortensia.


Knoppar!


Har länge tänkt köpa en "spegelkula" men varit lite snål. Nu hittade jag en i leksaksaffären för 95 kronor, vilket är betydligt billigare än på plantskolan!


Carmencitarönnen växer och frodas.


Rosorna verkar inte ha gillat vintern. Framförallt inte min "Sympathie" som frusit ner väldigt och har fått ansas hårt. Vi får se vad det blir av den.


Magnolian, "Susan", har några dagar kvar tills den spricker. Väntar med spänning eftersom den är ny för i år.

5 kommentarer:

 1. Alla dina växter verkar ju trivas och frodas! Kommer att bli jättefint om några år!
  Fina bilder!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder på massor av kanonfina växter. Den där silverkulan var ju ett bra drag. Leksaksaffär sa du....hmmm. Vad är den gjord av kulan? Jag menar är den lite tyngd i så den inte blåser bort.....ja, du förstår säkert att jag tänkte ta efter ditt smarta grepp, eller hur? Urläckert! Och så ser man fotografen i den en aning!
  Ha en riktigt bra dag
  Agneta

  SvaraRadera
 3. Vintern har verkligen gått hårt åt en del växter. Jag klippte bort nerfrusna grenar bland buskarna igår och fick en halv! skäggbuske kvar! Den ser väldigt eländig ut men jag hoppas att den repar sig igen. Du har mycket fint på gång att glädjas över. Ha en fin dag / gittan

  SvaraRadera
 4. Snäckskalsdalen!

  Det var en bra fråga vad kulan är gjord av! Jag har varit ute och kollat lite på den men vet faktiskt inte! Den är inte speciellt tung men det är inte de jag har känt på i handelsträdgården heller. Vi har det rätt blåsigt och här ligger den still ännu så länge. Enligt leksaksaffären ska den vara hållbar eftersom den säljs som en leksak till barn.

  Louise

  SvaraRadera
 5. Hej undrar vilken leksaksaffär du har köpt den i och är det längesen

  SvaraRadera