söndag 16 maj 2010

Sniglar...

...gillar jag inte i trädgården! De verkar väldigt förtjusta i tujan för där satt ett stort gäng nu efter kvällens regn.

De är som akrobater! Den här har vikt sig runt tujan på något vis.


Lite blyg...Mördarsniglar gillar jag verkligen inte! Jag har varit ute och klippt ett gäng nu precis och de är redan stora och feta! Blä, kan vi inte få slippa dessa trädgårdsmarodörer!

6 kommentarer:

 1. Sniglar har vi också, men vi har ett gäng kompisar (igelkottar) som hjälper till med att hålla poppulationen nere. Vet ej om dom äter mördarsniglar, men sånna har vi hittills haft turen att slippa.

  SvaraRadera
 2. Jo det sägs att igelkottar äter även mördarsniglar men det kan jag inte säga att jag märker så mycket av... Vi har i alla fall en igelkott i trädgården, jag ser nytt bajs varje dag nu. Det blir till att samla upp och klippa istället men det gäller ju att alla grannar gör det också...

  louise

  SvaraRadera
 3. Hua så äckloga! *Ryser* Vi har inga mördarsniglar (än)!

  Nu svarar jag här också... Jag fick ner buddlejan ganska långt, trodde att jag kanske hade grävt ner den väl långt men det du skrev känns ju lite lugnande. Ska göra en koll o se om det finns liv i den!

  SvaraRadera
 4. Ja, usch för sniglar! Vi har inga mördarsniglar men väl andra ljusbruna, prickiga, slemmiga saker... Brrr!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Nej Hu Va!!!! Har de redan kommit då är det dax att ta en runda i trädgården då för Vi hade i fjol och de har nog överlevt vintern.

  Vi har massor av andra sniglar och sådana stora med en hel Herrgård på ryggen :)

  Kul att hitta hit.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Här avlivas alla sniglar hänsynslöst! Tujor och liknande växter verkar de vara väldigt förtjusta i. När vi skövlade vår trädgård för jordvärmegrävningen och tog bort alla tujor, krypenar osv. så hittade vi massor av snäckor! De fick följa med i containern. Mördarsniglar har jag (ännu) inte några här men åkersniglar i mängde roch de klipps itu även de. För vem vet det är kanske en liten mördarsnigel-bebis, inte helt enklet att se skillnad på dem tycker jag.
  Ha en bra dag / kram gittan

  SvaraRadera