lördag 8 maj 2010

Det blev växtmarknad i stället...

Med tanke på rådande väder, plus 2 grader och ösregn, var min man inte jättesugen på staketbygge. Jag kan väl förstå honom även om jag vill få det gjort. I stället blev det växtmarknad på Lilla Böslid i Eldsberga utanför Halmstad, granngården till där jag är uppvuxen.

Jag tycker nog att jag fyndade en hel del. Det blev nävor, brinnande kärlek, daggkåpa, tomater, en strandiris, hosta, randgräs och blågull. Det är roligt att handla på växtmarkander eftersom det ofta är ganska billigt och fina plantor. Hosta kostade t ex 30 kr/st och flocknäva 10 kr/st.


Brrr.....


Flocknävan doftar helt fantastiskt! Den är lite vild i sitt växtsätt men jag kan sitta en bra stund och bara lukta på den!


En rosa näva planterad. Denna var namnlös, får se vad det liknar när den börjar blomma.

Hosta, "Undulata Univittata", planterad mellan sammetshortensia och vidjehortensia i lite halvskuggigt läge.


Med pampasgräset blev det så att jag bestämde att det är dött och tog bort det. För att gardera mig lite är det planterat bakom häcken där jag slipper se det men tar det sig kan jag flytta fram det igen! I stället fick en ros, "Martin Frobisher", en rotäkta kanadensare, flytta till pampasgräsets gamla boning.


Oktoberstormhatten är helt enorm! Tulpanen bredvid är normalstor.

Ruccola går redan bra att skörda.

7 kommentarer:

 1. Kul med växtmarknad. Alltid gör man några fynd, men akta dig en aning för randgräset så att du inte har det överallt sen.
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hej, vad trevligt att shoppalite nya växter, själv har jag inte kommit dit än. Vädret kunde ju som sagt vara lite bättre. Just nu spöregn.

  SvaraRadera
 3. Ja, du verkar ju veta vad du talar om när det gäller växter! Trevliga plantor du köpt! jag har faktiskt de flesta av dem, men ingen flocknäva. Kanske något att satsa på...
  Vi har också haft grått och kallt och litet duggregn idag men i alla fall 8-9 grader. Men det är kallt för årstiden!
  Ha en bra lördagskväll!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Jaa, vad är det här för vår vi fått. Och i maj och allting. Antingen är det regn som kommit när du planterat eller också har du vattnat, jag tror dock att det är regn. Praktiskt men söligt att plantera då! Dina växter ser så fina ut! Kul med bra priser!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Grattis till fina inköp!
  Växtmarknad vore nåt för mig. Såna finns tyvärr inte där jag bor. Har i alla fall aldrig sett en annons om det.Perfekt att kunna handla små fina perenner för en billig penning att fylla ut mina nyanlagda rabatter med :-)!
  Har har vi också haft efterlängtat regn! Bra för dom tora gräsmattorna, mitt nysådda land och alla nyplanterade växter!

  SvaraRadera
 6. Eva

  Tack för tipset att gräset sprider sig, då ska jag stänga in rötterna i något redan från början!

  En amatörs trädgård

  Välkommen till mig och tack för kommentar! Det är ju ingen brådska att handla, det är jag som är lite för ivrig....

  Monica

  Prova du flocknäva om du inte har den, om inte annat för den trevliga doften!

  Agneta

  Jag har faktiskt vattnat runt hostan, visst regnade det större delen av dagen men det blev inte så många millimeter av det.

  Anna

  Du får hålla ögonen öppna efter växtmarknader, jag tycket de verkar finnas lite överallt men jag vet inte exakt var du bor. Vill man fynda brukar höstrea på plantor och träd också vara bra men det är ju lääääänge tills dess!

  kram louise

  SvaraRadera
 7. Vilka fina fynd du gjorde! Randgräset kan du med fördel plantera i en bottenlös hink/muranbalja så håller det sig "inom ramarna"
  Kram gittan

  SvaraRadera