måndag 17 maj 2010

Nu är jag sur!

Titta vad sniglarna gjorde i natt! I går var stäppsalvian jättefin och idag ser både den och en röd solhatt ut så här! Skittråkigt rent ut sagt! Jag tror faktiskt inte att det är mördarsniglarna som ska beskyllas denna gången, utan de vanliga med hus. Jag såg dem där i gårkväll.

Jag trodde dessa skulle vara ganska snigelsäkra men så var det visst inte. Nu har stäppsalvian fått flytta upp i en pallkrage en stund för att repa sig. Dit brukar inte sniglarna hitta men vi får väl se...

Vad äter sniglarna upp hos er?

5 kommentarer:

 1. När det gäller dom där sniglarna så kan den vänaste bli mordisk....det går så fort när dom ödelägger landen.
  Hoppas du blir av med dom!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Oj då, sniglarna älskar salvia av alla slag. Även de sniglar som har hus på ryggen. I år kommer att att bli invasion (det är det kanske redan på sina håll) av sniglar i olika skepnader. T o m hemma hos mig (jag har inga mördars). Här har jag sett massor av dom med hus på ryggen, och många kunder pratar redan om stora problem. Scary, minst sagt!

  SvaraRadera
 3. Sniglarna är inget större problem hos mig Däremot är jag på ständig jakt efter Liljebaggarna nu!HUr kul är det med totalperforerade Liljor i planteringarna. Hade det bara varit bladen de tuggat i sig (som ju ändå knappast syns eftersom de planterats för att inte synas) då hade det ju inte gjort något. Men när blommorna slår ut och knonbladen ser ut so men sån där man vek i papper ock klippte i som barn - då blir mna föbannad! Kejsarkronorna är översållade med Liljebaggar som jobbar för fullt för att producera ännu fler Liljebaggar - urk!

  SvaraRadera
 4. Tror inte vi har så många sniglar - fy vad surt...

  Kram Maud

  <Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

  SvaraRadera
 5. Usch va trist! Här har några möss, boendes i muren, ställt till med problem i flera år. De äter av de växter som finns precis vid muren/stengärdet. Bla stod mina blåsippor där tidigare.

  Man vill ju ha sina växter i fred! Kram!

  SvaraRadera