fredag 7 maj 2010

Halvdött pampasgräs och spretiga rosor?

Funderar på om det verkligen inte ska vara något grönt på pampasgräset nu. Är det dött? Hur ser era ut? När jag drar upp delar av ett "rör" är det liksom svampigt nertill. Har det ruttnat? Det är nyligen nedklippt. Mina andra gräs är gröna.


Funderar också på några av mina Louise Bugnet-rosor. De är så spretiga och kala nertill och håller liksom inte ihop. Ska man klippa ner dem mer för att få dem att förgrena sig? Ska man bara coola ner och se vad som händer? Sorten behöver ju inte klippas ner alls, bara ansas till och det har jag gjort.


Kanske blir grunden till staketet klart i helgen. Bärlager till plintarna inhandlades i dag. 50 kr för ett lass, det passar mig!

4 kommentarer:

 1. Idag är jag inte till mycket nytta, Pampasgräs vet jag är lite kinkiga och det låter som om det skulle kunna ha ruttnat. Men jag tycker att du ska ge det lite mer tid, man vet ju aldrig. Rosor är jag ännu sämre på (det var inte min avdelning när jag jobbade på planskolan) Jag gillar inte växter med taggar och har bara en ros 'Raphsody in Blue' och varje gång den sticker mig så ligger den förbaskat risigt till "ler" Nja, jag har faktiskt en till men den är så gott som taggfri - mycket trevliga att gå i närkamp med om man säger så. Ha en fin helg / kram gittan

  SvaraRadera
 2. Gräset tror jag som Gittan ovan att det finns en liten chans att det kan komma....spännande!
  Rosen hade jag definitivt klippt ner, inte för att jag vet om man skall göra det, enbart för att jag tror att det skulle kunna bli en vacker ros av det.....
  Skall bli kul att se hur staketet blir!
  Trevlig helg kram
  Agneta

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag är följare av din blodd trots att jag är helt okänd för dig. Jag började följa din blogg då jag googlade på bilder av spaljeer och hamnade här på din blogg. Ska bli jättespännande att fortsätta se hur din trädgård förvandlas!

  Mvh Anna (som önskar jag hade en man som kunde bygga lika snygga spaljeer som din man kan! :-) )

  SvaraRadera
 4. Anna!

  Jag är väldigt tacksam över min händiga make som både har sinne för design och sedan kan förverkliga det! Roligt att du kikade in!

  Louise

  SvaraRadera