söndag 9 maj 2010

Knoppar och mat...

Första knoppen på "Lykkefund", min honungsros som bor kvar i sin kruka efter att ha inhandlats för någon månad sedan. Den växer så det knakar så jag måste snart hitta en lämplig plats för den. Kanske ska man ha platsen klar för sig innan man handlar, men i bland blir det inte alltid så. Har flera år tänkt köpa en honungsros och nu är det gjort!


Mat till rosorna! Bananskal som myllas ner.

Mat till mig...

4 kommentarer:

 1. Bananskal till rosorna har jag aldrig hört innan! Bra tips!

  Massa fina växter du hade fyndat! Själv ska jag till Liseberg strax o se om de har några växter kvar :)

  Kram, Emma

  SvaraRadera
 2. Bananskal till rosorna, och så fint fördelat! Jag brukar ge mina till buskpionen, men det är nog mest för att det är lagom kastavstånd när jag öppnar bildörren efter en liten runda.
  Ha det gott och lycka till med blomningen,
  Eva

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset med bananskal! Varför är det bra för rosor? Eller är det bra till alla växter? Själv mortlar jag äggskal och lägger till julrosorna.
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Det där med bananskalen har jag hört från så många att det ska vara bra för rosorna. Bananskal innehåller tydligen mycket kalium (och en hel del annat) som ska vara bra gödning för rosen. Det ska göra den blomrikare, mer motståndskraftig mot sjukdomar osv. Om det stämmer vet jag inte säkert men jag slänger lika gärna skalen där som i soporna. Äggskal och fin träaska ska också vara bra. Jag vet inte riktigt vilka fler växter som gillar bananskal. Pioner verkar det ju också som!

  Louise

  SvaraRadera