onsdag 5 maj 2010

Blommor, blad och katter.....

Kvällsvandring i trädgården. Det är konstigt, varje gång jag går ut med kameran tänker jag att nu finns det nog inget "nytt" att ta kort på, men alltid verkar det finnas något! Jag gillar i alla fall mina kvällsvandringar i trädgården.

Fjärilslavendel


Körsbärsblommor som en fluffig bomullstuss.


Kantnepeta som visat sig vara ett helt felaktigt val för min trädgård! Vi har nämligen problem med katter som bajsar överallt i trädgården och i går upptäckte jag att nepetan drar till sig katter som glatt sitter och äter på den. Googlade på det och visst har jag hört det förrut, nepeta, kattmynta etc är som knark för katter och de lockas av det. Det blir till att gräva upp och ge bort plantorna till någon som inte störs av katterna. Bäst att förtydliga att jag har inget emot katter i sig, men jag behöver ju inte locka hit fler som använder min trädgård som toalett...


Blåregnsknopp


Skir grönska på blåregnet, nästan genomskinliga blad på något sätt.


Jättetåteln har börjat växa.


Fänrikshjärta


Rosorna växer så det knakar. Här H C Andersen i skyddat läge.


Att blommor för 12 kronor kan se så mycket ut! Två plantor som får bo kvar en stund till efter att den överblommade påskliljan tagits bort.

4 kommentarer:

 1. Oooohh så många fina bilder!
  Ni har redan knoppar på blåregnet.....då är jag rädd för att vår har dött i vinter, den visar ingenting ännu...ojojoj....
  Ja, bort med nepetan.....våra katter bor i våra kattmyntor och blir väldigt skojiga och vilda efter ett tag. Dom gillar även att ligga och sova PÅ plantorna!
  Vilka underbara penséer du har!
  Så mycket fint!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Åh, så vackra bilder! Trist med kantnepetan; vi hade det när vi bodde i Lund, och det gick bra, men där fanns kanske inga katter...
  Fjärilslavendeln ser ju underbar ut. Jag är inte så förtjust i vanlig lavendel - den blir så risig - men den där ser ju jättefin ut!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Vanlig lavendel är inte heller riktigt min grej. Det ska ju vara så enkelt men mina plantor blir bara halvdöda eller risiga. Fjärilslavendel blommar fint i en kruka hela sommaren och är som en helt annan blomma tycker jag.

  Louise

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder men visst är det underligt att objekten aldrig sinar =) Ser att du lyckas få fjärilslavendeln att blomma hela sommaren - det fick då inte jag! Den gav upp ganska snart och såg sen mest trist ut.
  Jag har heller inget emot katter men kan inte riktigt förstå varför de ska få sprigna fritt? Det får ju inga andra husdjur göra! Att ha grannarnas katt-toalett på tomten känner jag väl igen. Här tycker de att den fina, lätta jorden jag har i pallkragarna som utgör vårt trädgårdsland är perfekt som kattoa - skitäckligt minst sagt!!! Jag har stuckit ner massor av korta avklippta grenar i pallkragarna för att de inte ska vilja gå dit och det har fungerat de senaste två åren. Inte vill man ha kattbajs bland salladen och jordgubbarna.

  SvaraRadera