söndag 19 maj 2013

Pelarkörsbär, värme och hästar på grönbete...

Nu har mitt pelarkörsbär precis börjat blomma! Jag gillar att inte alla körsbärsträd blommar samtidigt, så man får njuta lite längre.

Bra träd om man har ont om plats eftersom det inte blir speciellt brett. Blir det för högt kan man klippa det. Fina blommor och senare blad och underbar höstfärg.

 Fluffigt!

Tulpanerna blommar på och får lite paus från värmen i dag. I går hade vi 28 grader och ganska blåsigt. I dag faller ett lätt sommarregn och det är vindstilla. Skönt med variation.

 Nu börjar tovsipporna blomma. Sprider sig hejdlöst men på rätt ställe är det bara toppen!

Nu fyller min snart treåriga honungsros upp hela sin bur! Längtar till blomningen och den underbara doften. Honungsrosor verkar helt bortse från vinterns/vårens inverkan på många andra rosor. Tacksamt!

Jaha! Hästarna har tydligen kommit ut på grönbete! Eller i alla fall på en solstund på altanen... Tips på underhållning är annars en studsmatta med nät, två hoppehästar, två barn och en vattenspridare under studsmattan...

5 kommentarer:

 1. Vilken fin bur du har till honungsrosen! Jag är så sugen på en honungsros, men har inget bra ställe för den att klättra, men nu visar du ju en lösning på problemet:-)
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Åh, så fint det är med körsbärsblommorna mot den blå himlen!
  Och så skönt att få lite regn - äntligen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Pelarkörsbär var nytt för mig. Fint!
  Håller med om att honungsrosen är en tuffing! ALLA mina rosor har farit så illa i vinter UTOM honungsrosen som verkar tämligen obekymrad. Sånt gillas!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 4. Tror nog jag ska sätta en honungsros eller två i pergolan. Den jag har mår toppen och jag vill verkligen ha klätterrosor i pergolan :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Så fint och så grönt!

  SvaraRadera