lördag 4 maj 2013

Körsbär, tulpaner, äng, krukor och Liseberg...

Nu blommar mitt lilla kurilerkörsbär! Det är tidigast av mina olika körsbär och är ett litet prydnadskörsbärsträd som är vackert de flesta årstider.


Ängen ser nog ut som den ska! Det blå havet är inget jag har satt, utan de lökarna har nog funnits länge i trädgården. Ser fram emot att se hur ängen utvecklats till i år.


Tar sällan kort från det här hållet! Mitt hörn under björken med utsikt mot grannen. Det är en torr och solig rabatt med allt från gaffelolvon till kärleksört, sockblomma och hostor.


Tanken med tulpanerna i pallkragen var att de sista realökarna inte fick plats någon annanstans och jag trodde våren skulle komma i gång tidigare så att det skulle bli perfekt tid att så sena grönsaker lagom tills tulpanerna blommat över! Nu får vi se hur det går med den planen!


 Lite gott och blandat...


Nu börjar det grönska även i mina stora krukor och tunnor! Kornell och syren är det som syns här. Står ute hela vintern.


 Min utsikt från köksfönstret.


Igår blev det ett besök på Lisebergs trädgårdsmässa med min mamma för tredje året i rad. Har tyckt om mässan även tidigare år men i år kändes det ännu mer välorganiserat, trevligt! Kom hem med lite billiga växter och fler glasklockor att hänga i träden. Bor man inte alltför lång från Göteborg är mässan väl värd ett besök. Det lönar sig att titta runt lite innan man handlar för det är väldigt varierande priser på samma sorts växter! Där längsta kön ringlade till kassan var det såklart billigast! Rosenskära 20 kr, murgrönsviol 30 kr, ranunkel 25 kr, stora perenner 30 kr, tomater 20 kr osv...

Vilken underbar dag det blev idag! Perfekt trädgårdsväder!

9 kommentarer:

 1. Du har så vackert och så i ordning i din trädgård så jag blir smått avis :) men tror nog du jobbar hårt för att ha de så fint :) ska bli spännande att se hur ängen utvecklar sig :) ser verkligen bra ut nu Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Så vackert ditt körsbärsträd blommar! Jättefint hos dig.
  Jag var på Liseberg idag, köpte bara några sommarblommor:).
  Ha en fortsatt fin helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Håller med föregående talare.
  Du har mycket fint i din trädgård.
  Kan tänka mig att det var bra på Liseberg i år.
  Var i Danmark igår o handlade en del växter till makens stora förtret.
  Varje blomsteraffär utmed Strandvejen ner till Hellerup fick besök (så jag kan kanske förstå honom lite).
  Men vem kan gå ifrån en bamseplanta av Afrikas vita lilja med 8 stänglar för 85 danska kronor?
  Som du skrev har det varit perfekt att påta i trädgården idag o plantera allt man handlade igår.

  Ha de bra i vårvärmen
  Britt

  SvaraRadera
 4. Underbara lilla körsbärsträd! Och din trädgård är så välordnad och fin. Kul med mässan på Liseberg. Själv har jag inte varit på någon ännu i år, men laddar för Malmö Garden Show sista helgen i maj. :) Kram och ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 5. Jag vill ha fler SMÅ träd i vår trädgård och när jag ser ditt fina kurilerkörsbär blir jag lite sugen på ett sånt. Fast nu läste jag att det kan bli upp till 4 m och så stort vill jag inte ha. Undrar om man kan hålla det mindre med beskärning och att det ändå blir snyggt?
  Underbar blå slänt du har!
  Jag var på Liseberg igår (lördag). Alltid lika roligt :-)
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 6. Blommande körsbär - kan det bli mer vårlikt? Knappast! Jag har ett litet körsbärsträd, som aldrig ger någon frukt, men det är ju så fint när det blommar! I år har jag planerat att ta bort det - men efter blomningen. Vi får se hur det blir...
  Ha en fin söndag, kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder från en underbar trädgård! Jättefin blogg du har!

  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 8. Så vackert blommiga trädet är! Vill ha.
  Fint för övrigt också. Gillar alltid din bilder.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Oj, vilken blomning på det lilla körsbärsträdet!
  Tänk om det kunde få blomma på det viset lääänge...

  Kram // AH

  SvaraRadera