torsdag 23 maj 2013

Från mitt köksfönster...

...ser det ut så här. Längst till höger syns dotterns pallkrage och hörnet på en sandlåda skymtar. De står längst ner på uppfarten.Lite lätt motljus nu på kvällen eftersom detta är västerläge. Med en nyklippt gräsmatta ser det snabbt prydligt ut! Klipper två gånger i veckan och det var några år sedan gräsmattan fick gödning. Jag låter dock gräsklippet ligga kvar. Någon robotgräsklippare lär det nog aldrig bli i den här trädgården även om man ser dem mer och mer. Ser det som motion, hela trädgården sluttar en del så visst kan det bli lite svettigt.

Det man skymtar nedanför husen är den fina parken i Laholm som har designats av landskapsarkitekten Peter Gaunitz. Tyvärr kommer han inte att få följa parken utvecklas eftersom han dog förra året. På parkens dag förra året gick jag med honom på en rundvandring genom parken och hörde honom berätta om hur han hade tänkt. Alltid roligt att höra duktiga människor berätta om sitt arbete.

7 kommentarer:

 1. Vilken underbar trädgård du har. Blir så fint med rabatter här och där och framförallt när man sätter några små träd med.
  Det där med gräsklippning är ganska roligt. Vi har alltid klippt två gånger i veckan med men det finns några gräsmattor jag har varit så avis på. Förra året fick vi svaret och det var just en robotgräsklippare, den finklipper hela tiden och bara toppar vilket är perfekt för gräsmattan. Jag har varit emot dem hela tiden men nu gav jag med mig och numera åker det runt en även här hemma. Motionen får jag ta igen på annat håll:))

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Visst ser hela trädgården prydligare ut med nyklippt gräsmatta! Det är precis som när man putat fönster - hela huset ser nystädat ut...
  Trevlig helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Vilken bonus att ha en fin park nära inpå... jag har ju Kärleksstigen!
  Snyggt hos dig!
  Kram

  SvaraRadera
 4. En helt okej utsikt från ett köksfönster ;) Din trädgård är lika fin oavsett vilken vinkel du visar den ur. Min har ett par "döda- vinklar" dvs. områden man helst inte visar offentligt "hahaha"
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 5. Fin utsikt du har!
  Det är så härligt grönt nu.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ser så underbart ut :) flytta den trädgården hit vet jag :) Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig utsikt att sitta och äta frukost till! Ja, för den skull alla måltider hihi.
  Här blir det inte heller någon robotgräsklippare! Även om det är tungt att klippa gräset just i år pga mycket mossa (som vi håller på att utrota) så är det faktiskt lite avkoppling att traska runt med gräsklipparen :-)
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera