onsdag 15 maj 2013

Just nu...njuter jag av min trädgård...

Visst är det en underbar tid nu! Allt växer och frodas och man är svältfödd på grönska, värme och växtlighet efter den långa vintern! De flesta av mina alunrot såg helt bedrövliga ut efter vintern och jämnades med marken men många har tagit sig. Tror dock att sex stycken har givit upp och behöver ersättas. Tulpanerna är inne på sitt andra år. I bakkant växer härdiga rosen Louise Bugnet.


 Angelique.


 Stamros; rose de rescht, pion, nävor, tulpaner och buskpion i bakkanten.
 Många plommon skulle det kunna bli...


 Blåregnet är på gång. Ser nästan ut som kottar just nu!


Min slänt med ängen och tulpaner är nästan den plats jag njuter mest av just nu! Den är rakt nedanför uppfarten där bilen parkeras och varje dag just nu möts jag av den här underbara synen när jag kommer eller ska i väg. En bra start på dagen eller ett bra avslut när man kommer hem helt enkelt. Många av tulpanerna var från Plantagens megarea på lökar. Gick helt enkelt inte att motstå!

8 kommentarer:

 1. Så underbart mjuk blåregnskotten ser ut! :)

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen helt underbart nu och jag vill inget hellre än att vara ute och njuta men jag hinner inte och orkar inte heller riktigt. På kvällarna är jag slut, tyvärr.

  Ser fram emot helgen, igen.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tror att flera av mina alunrot också har givit upp...och rosorna ser inte för roliga ut en del heller... får se vad som kan komma igen och vad som måste bytas ut.Härliga tulpaner! Förstår att du inte kunde motstå ett sådant fynd!

  SvaraRadera
 4. Vilket snyggt pionstöd! Jag har inga stöd till mina, och varje år grämer jag mig över att de lägger sig ner:)).
  Angelique är så vacker, tyvärr kom inte mina lökar tillbaka förra året.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt nu :-) Vad vackert du har det!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Så fint!
  Jag måste nog köpa några tulpaner som är villiga att komma tillbaka från år till år i höst. Det är lite tråkigt när de bara blommar ett år och sedan försvinner.

  Kram // AH

  SvaraRadera
 7. Förstår verkligen att du njuter av din trädgård! Och jag förstår att växterna trivs - jorden ser så lucker och "mullig" ut! Och välskött!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Ett blåregn vore inte fel, men det kan jag bara drömma om.
  Kram

  SvaraRadera