söndag 18 maj 2014

Tovsippor, hjärtan, just nu och en hemsida


Tovsippornas blommar på! Någon undrade om de verkligen sprider sig och det kan jag meddela att de gör! Jag hade en tovsippa som jag har flyttat på i en rabatt men tovsippan har helt uppenbart inte förstått att den är flyttad för det kommer nya tovsippor varje år både där den stod och på en radie av över en meter runt omkring. Så tipset är att fundera på var man sätter den så man inte blir smått galen på spridingen.Trädgården känns grön och full av liv. Veckans ständiga regnande har behövts även om det är trevligare att vara ute i solsken. Vår gräsmatta blir snabbt torr på sina ställen så jag tackar för regnet.
 Vi har en trevlig granne som jag ofta står och pratar med över staketet. Hon tycker också om trädgårdslivet. Många stänger in sig bakom höga häckar eller plank men jag tycker om att inte vara så instängd åt alla håll. Då kan man också njuta av varandras trädgårdar.Åt det här hållet är det lite mer instängt med tujahäcken åt ena hållet och ett plank åt andra hållet. Planket har dock en öppning i sig på några meter mitt i och det övergår också i ett lägre, glesare plank som gör att det inte blir så kompakt.Pelarkörsbär, lykkefund, stenö med avenbokshäck och längst ner till vänster i bild en liten carmencitarönn som verkar ha satt full fart på växtkraften i år.Från köksfönstret är det här min utsikt.Mitt stora hjärta flyttar runt. Grannarna måste undra vad jag håller på med när jag släpar runt på alla stora växtstöd och all annan trädgårdskonst kors och tvärs i trädgården. Hjärtat på bilden är lika högt som mig, 175 cm.I väntan på att rosta och få flytta vidare till annan ägare bor den här blomman i en stor kruka med gräs.Vår entré med buskrosling, gräs, lagerhägg, kärleksört, buxbom, syren och penséer i kruka.Och så var det ju hemsidan! Jodå, nu finns det faktiskt en egen hemsida för våra växtstöd och trädgårdskonst som maken tillverkar. Ni ser samma bild i högerkolumnen på bloggen och klickar ni på den bilden så kommer ni till hemsidan. Den är under uppbyggnad men nu får den ändå vara officiell. Hemsidan finns kort och gott under adressen hallontrollet.se
 

16 kommentarer:

 1. Va spännande, har inget internet nu. Vill in på datorn o titta mera. :) Lite litet att se alla fina bilder på min mobil. Telia för långsamma att ha o göra med. Det ser så fint ut, men jag strävar efter att inte bli sedd i min trädgård. När jag ropar på guben o jag inte ser honom i trädgården... Då tycker jag att jag har lyckats.
  Må så gott, kram :)

  SvaraRadera
 2. Vad spännande med hemsidan, jag ska gå in där och kolla när jag har lite mer tid! Vad det grönskar hos dig, jag älskar tovsippan! Jag blev varnad av någon när jag skrev att jag planterat såna, jaha tänkte jag, den får gärna sprida sig ohämmat hos mig. Men den har hållt sig i några år, har kommit några enstaka nya varje år bara. Men i år tycker jag att det kommer såna blad i halva rabatten, så jag får väl ångra mig? Nej, det gör jag inte än, än så länge bara älskar jag den. Mina har dock inte kommit lika långt som dina.

  /Jenny

  SvaraRadera
 3. Så fina översiktsbilder du har tagit i din trädgård! Du har det verkligen jättefint och det ger så bra tips att få se helheter.
  Ha en fin söndagskväll,
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 4. Kul att du har en buskrosling, de är inte så vanliga men jag gillar dem skarpt.
  Lycka till med försäljningen av trädgårds saker.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vad ovanligt men så fint att ha öppet åt grannen. Det blir ju som en förlängning av er trädgård! Tovsippan vill man ha många av, så det bästa är ju att ha den på ett ställe där det är OK att breda ut sig!

  Ha det gott! Nu skall jag gå in och titta på hemsidan.
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Vad ovanligt men så fint att ha öppet åt grannen. Det blir ju som en förlängning av er trädgård! Tovsippan vill man ha många av, så det bästa är ju att ha den på ett ställe där det är OK att breda ut sig!

  Ha det gott! Nu skall jag gå in och titta på hemsidan.
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Jaha, då ska jag ta mig en titt på hemsidan.
  Jag är en sådan som gärna stänger in mig bakom plank och häckar. Gillar inte alls att andra kan se mig och jag vill inte se ut heller. Här finns inga trädgårdar att njuta av hos någon granne ;). Enda stället vi har lite öppet mot, om man sitter uppe på trädäcket eller i uterummet, är mot åkern där sedan sjön kommer lite längre bort. Härligt att vi är olika.

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Vad fint du har det, så välskött och grönt! Jag kikade på hemsidan, jisses va mycket fint det finns, han har varit duktig och kreativ din man, eller är det du som designar? ;) De där pionstöden skulle jag inte säga nej till!

  kram Gunilla

  SvaraRadera
 9. Tovsippan är verkligen fin, men jag håller med dig; den sprider sig ohämmat. Och den går inte att utrota... jag har grävt upp och grävt upp, nu har jag gett upp, de får komma där de kommer!
  Så spännande med er nya busyness med hemsida! Det kommer säkert att gå jättebra!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 10. Jag har ofrivilligt öppet åt alla håll. Jag kämpar på med att stänga in mig, men det tar sin lilla tid... :-) Mot ängen gör det inget att det är fri sikt, men grannarnas tråkiga trädgårdar snarare sänker än höjer vår grönska.
  Så roligt med hemsida! Grattis! Naturligtvis ska jag kika.

  Ha det riktigt bra och tack för superfina bilder från ert paradis.
  /E

  SvaraRadera
 11. Glömde säga att jag försöker varje år att få tovsippan att sprida sig, men hos mig vill den inte :)

  SvaraRadera
 12. Så fint du har! En carmencitarönn satte jag i fjol, är spänd på den!
  Gillar speciellt bild 1 o din trädgård på bild 2.

  :)

  SvaraRadera
 13. Ingen dålig utsikt från köksfönstret! Håller med dig om att det är trevligt att även kunna njuta av omgivningen runt tomten, särskilt om man har trevliga grannar och det har man ju : )
  Här får tovsippan gärna sprida sig. Skulle bli jätteglad om den täckte upp en kvadratmeter i min vita rabatt.
  Lycka till med hemsidan och växtstöden.
  /Anette

  SvaraRadera
 14. Jag är ju som du vet ett fan av din uuuuundeeerbaaraaa trädgård!!! Det där med att vilja se in hos grannen beror nog på vilken granne man har, min ena har inte tid för sin trädgård och det ser inget vidare ut, mest ogräs... Sen har jag en växtintresserad granne men hon rensar typ en gång om året så hennes trädgård är en vildvuxen djungel där växterna nästan drunknar i varandra och ogräset i en salig blandning - vi är alla olikaoch det är tur att var och en får göra som den vill i sin trädgård brukar jag säga :P
  Websidan ska jag definitivt ta mig en titt på alldeles strax :)
  Kram gittan

  SvaraRadera
 15. Vad fint du har det!!!
  Kul och få se så mycket.
  Gräsmattan är ju perfekt.
  Allt gott
  Annika
  ps Kul att ses

  SvaraRadera
 16. Lycka till med försäljningen! Fina saker jag sett i er trädgård! Den där tovsippan har för första året spridit sig hos mig också. Andra år har det bara varit ett par sorgset vajande vita fladdriga blommor, men i år har det rättat till sig! Det gläder mig!/Susanne

  SvaraRadera