onsdag 26 juni 2013

Lite blandat...

Får väl erkänna att bilderna inte är från idag. För här är det verkligen inget fotoväder i hällande regn! Men för någon dag sedan såg det i alla fall ut så här. Jag har klippt avenbokshäcken runt ön och det snyggade till det lite. Är väl lite för tidigt, det är väl JAS-beskärning som gäller för avenbok men några dagar hit eller dit tror jag inte är så noga. På ön bor rosen Martin Frobisher som jag har på fler ställen.

 Tycker det ser ut som Mary Rose har fått två små söta horn!

Constance Spry älskas både av mig och de gröna små larverna! Det gäller att vara där och klämma medan knopparna utvecklas annars blir det bara halva blommor! Hos mig har det varit ett riktigt larvår på rosorna. Både de som tuggar i sig knopparna och de där små elaka som sitter inne i toppskotten och gör så de vissnar. Bryter man då av den vissna toppen hittar man ofta en lite rackare där inne!

Den här nävan är ny för i år hos mig. Den heter Splish Splash och är både vacker och lite annorlunda mot många av mina andra nävor. Den växer väldigt upprätt och verkar hålla sig så, många nävor har ju en förmåga falla ut över alla andra blommor bredvid.

 Vit med lila stänk.

Ängen blommar, grönsakerna växer och i går började Valdemar slå ut sina rosa små blommor! Allt är som det ska vara helt enkelt! Förutom vädret då kanske, som jag gärna skulle vilja ha lite mindre blött just nu...

11 kommentarer:

 1. Fräscht och fint! Har ösregnat hos oss idag också. Min Valdemar har aldrig blommat, står skuggigt och var bara ett rotskott, få se hur det blir nu, har inte hunnit kolla om den har knopp.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Dessa hemska larver, jag hinner knappt med att klämma alla. Åh, blommar din Constance, så vacker. Min är bara i knopp. Jättefin näva, den skulle passa vid mitt växthus. Valdemar planterade jag förra veckan:).
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Usch! I år är det got om både larver av alla de slag och löss... Hela min naverlönnshäck är söndertuggad och även en del av de japanska lönnarna =(
  'Splish splash' har jag haft men den frösådde sig lite väl bra för min smak. Ang. rosorna så lär jag mig väldigt mycket genom att läsa bloggar. Jag gillar ju inte rosor men det är trots det jag som sköter om makens rosor och jag fattar ju inte vilka "åkommor" som beror på vad "hihihi"
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte komma ihåg vad jag gjort med min Splish splash. Hade den för något år sedan men har inte haft den på ett par år nu. Tog jag bort den? Tveksamt. Dog den? Tror inte det. Har den muterat till helblå? Nja???

  Kram

  SvaraRadera
 5. Bara lite regn här idag, men det har varit lite småregnigt senaste tiden! Men växterna mår ju bra... Gudskelov inga larver här, för klämma ihjäl dom, vet jag inte om jag skulle kunna.
  Din nya näva, Splish splash, verkar ju jättebra, önskar att jag kunde få plats med en sådan!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Jag planterade en Constance Spry förra året. Jag fick dock klippa ned den efter vintern så det blir inga blommor i år. Nu växer den dock och frodas och jag hoppas det blir blommor nästa år. :-)
  Ha det fint och hoppas solen kommer tillbaka snart där nere i Halland.

  SvaraRadera
 7. Din näva är super fin, jag går just i tankarna och funderar på att någon näva ska få flytta hem till mig. Går och funderar på vilken färg man ska ta för det finns så många, din var super fin.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Den där stilige Martin Frobischer ser ut att vara en herre jag skulle vilja stifta bekantskap med!
  Så lummigt och härligt du har det i din trädgård.
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Vädret blir aldrig lagom för någon, för mkt regn, för lite regn,
  sol ute o sol inne, hi hi. Jag skulle aldrig vilja vara 'bonne', de har det inte lätt med vädrets makter.
  Du har en frodig vacker trädgård ser jag, inte så långt från mig.
  Jag bor i Smål-stenar åker ofta till dottern i Ängelholm, om jag får
  vill jag se din trädgård 'live' !?

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 10. Det känns som att man alltid upprepar sig när man kommer in på din sida och kollar :) du har så snyggt och fint :) Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Alla bilderna är fina, men den sista är magisk! Vilken trädgård du skapat, helt fantastisk!

  Men som sagt, vädret, vad hände???? Blött och lite svalt är det här också, fast emellanåt kan det skina upp lite och då blir det full fart på allting.

  Japp, vi har kantareller, det måste finnas flera sorter för den som finns nu är lite mindre, lite blekare och lite knubbigare, men väldigt god dom första gångerna, sen räcker det liksom. Men då brukar jag dela med mig till dom som inte kan gå så mycket i skogen.

  Kramar

  SvaraRadera