lördag 8 juni 2013

Hjälp!

Vad händer här? Jag har sex alunrot av samma sort i en rabatt och nu plötsligt mår de inte bra! Jag köpte dem i höstas och de har sett hur fina som helst ut fram tills för någon vecka sedan. Först vissnade två och nu har tre till vissnat. Det går fort och jag har ingen aning om varför. De är inte törstiga. Någon som har varit med om något liknande? Övriga växter i rabatten mår bra.

9 kommentarer:

 1. Fy så tråkigt! Märkligt att de bara lägger av helt plötsligt, har aldrig varit med om det med någon alunrot! Hoppas någon vet vad det beror på!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Jag har flera alunrot här men har aldrig hört eller sett något sådant som du visar. Märkligt och trist.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Kolla om du kan "lyfta upp dom direkt" för om du kan det så är är det nog något jäkelskap som finns i jorden som äter upp rötterna, larver el dyl.

  Hoppas att du inte kan det, utan att det bara är så att dom lagt av men det är ju också mystiskt.

  Kram Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag provade faktiskt att gräva upp en och det är inget fel på rotsystemet. Fortsättning följer

   Kram louise

   Radera
  2. Det var ju skönt att rotsystemet är intakt.

   Jag tror att jag hade klippt ner dom, grävt upp och bytt jorden.

   Då har dom ju en rimlig chans att börja från början igen.

   Lycka till
   Kram Britt

   Radera
 4. Så tråkigt! har googlat på det, men inte hittat något.
  Mitt tips: Lägg in bilden på Odla.nu:s chat-sida och fråga. Det brukar alltid finnas någon som vet!
  Lycka till, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Så märkligt! Jag trodde också att det var ett angrepp på rotsystemet men så läste jag kommentarerna och då är det inte det. Får du reda på vad det är så får du skriva på bloggen så att vi lär oss.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Mycket märkligt! Att de gett upp efter vintern det har jag ju råkat ut för men aldrig att de först kommit igång och sedan vissnat... Jag skulle ju också vilja ha det till att något äter rötterna men det verkar ju inte som det. Jag hade nog rensat bort allt visset lite försiktigt och hoppats att de kommer igen, min erfarenhet är att de faktiskt kan sätta nya skott på något som ser väldigt dött ut! Den gröna du har till vänster om ser ju fin ut så då borde det ju inte vara jorden det är fel på...
  Hoppas det löser sig / Kram gittan

  SvaraRadera
 7. Oj så trist! Har tyvärr inga bra förslag på vad det kan vara, men att plantera om i ny jord och klippa ner lät som ett klokt förslag. Hoppas det blir fart på dem igen!

  Har läst ikapp lite här på din blogg, och jag får säga igen att jag blir väldigt inspirerad av dina bilder. Vilken härlig trädgård du har byggt upp!

  Hoppas du får en skön söndag med många trädgårdstimmar!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera