fredag 7 oktober 2011

Flora Linnea

Så var de här! Mina beställda rosor från Flora Linnea i Helsingborg. De kom med posten i går och har stått i någon form av jordvälling över natten för att bli planterade i dag. Jag gillar Flora Linnea. Jag har beställt rosor med posten därifrån tidigare och har också varit i butiken några gånger. De har väldigt personlig service och tar sig tid med sina kunder. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hos dem!


De ser inte så mycket ut för världen just nu men vänta bara! Som ni ser har vi rejält mycket lera i jorden och även om rosor gillar lerjord får den blandas upp med köpt rosjord för att inte bli för kompakt. Jag gillar även etiketterna från Flora Linnea, lite lagom charmiga med handskriven text. Rosorna som planterats i dag är constance spry, the wedgwood rose, tea clipper, william morris, lady of shalott, leander och eglantyne.I våras kom Spirit of Freedom med posten från Flora Linnea och den har vuxit till sig rejält. Så här ser den ut idag med både knoppar och blommor i oktober!

8 kommentarer:

 1. Åh, vilken härlig beställning! Flera av mina favoriter i trädgården där! Det kommer bli kanonsnyggt!! The Wedgewood rose är jag lite sugen på.
  Jag har också mycket lera i jorden och blandar upp med hästgödsel.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jag har oxå beställt av dom tidigare.Har varit fina exemplar.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga rosor, ska bli jättekul att se bilder på alla rosor nästa år. Imorgon ska mina ner i jorden. Just nu ligger de med jord över sig. Håller med dig om Flora Linnea och jag har redan börjat spana på beställningen inför våren...
  Ha en underbar helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Så roligt med nya rosor! Vi har ju ren sandjord här, så rosor är litet svårt...
  Men man kan ju inte vara utan rosor, så man får jordförbättra och gödsla!
  Ska bli kul att se dina nästa sommar!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Så fint det kommer att bli med alla rosor! Och vilken fin blogg du har!
  Ullis

  SvaraRadera
 6. Lycka till med dina nya rosor, jag besökte Flora Linnea senast i somras, alltid lika trevligt:)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Låter som jag måste prova en beställning från Flora nästa år;-)
  Underbara rosor du beställt!
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar blomsterprakt du kommer att få med så härliga rosor! Brukar ofta kolla på deras hemsida, men jag har inte beställt något från dem än! Bra att veta att de har fina grejer!
  Kram

  SvaraRadera