fredag 5 augusti 2011

Fjärilsmagnet, doftlilja och klematistrasselhög...

Det är svårt att se alla fjärilar men klicka gärna upp bilden så syns de bättre! Anisisopen är en fantastisk fjärilsmagnet!Nu blommar mina doftliljor! Jag har dem i en stor kruka nära altanen där de kan sprida sin angenäma doft. Förvaras frostfritt.Kordes Aloha med sin svårbeskrivliga men vackra färg!
Björnbär odlar jag också i kruka. Ser ut att bli gott om dem!

Färgchock?! Finare i verkligheten måste jag säga. Det är nävan Rozanne och rosen Dronning Ingrid.Så här blev fortsättningen på mina oregerliga summersnow! Jag klippte ner dem helt i våras men vad hjälpte det... Det är en ganska rejäl hög som har klippts bort. Kanske får de ändå flytta på sig, men vart?
Så här såg det ut innan, med en fortsättning över på altanen...


Angående den lilla älvan har jag köpt den på Rosencranz i Halmstad men de säljs både på nätet och i flera butiker. Bland annat har tydligen Gittan, med bloggen "Livets Glädjeämnen", dem i sin butik. De heter Iron Fairies och är cirka 10 cm. De kommer i en fin liten ask tillsammans med ett glitter i en liten flaska som ska strös över älvan inför sin första morgon i trädgården.

14 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk Anisisop du har. Måste införskaffas nästa år. Björnbär i kruka lät också spännande. Hur stor kruka har du?
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 2. Dronning Ingrid och Rozanne är ju jättefina ihop!
  Och din doftlilja är underbar, men den är väl svår att vinterförvara, eller?
  Jag tycker att Summer Snow är fin när den breder ut sig, men det är kanske annorlunda i verkligheten...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Visst är anisisopen underbar! Jag har den också och så här års är det verkligen fart på fjärilarna. Tyvärr var det ett par av mina plantor som inte klarade vintern. Otrolig klematis du har! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Tänk att det kan bli för mycket av det goda. Det tror man inte när man planterar i början....
  Eva

  SvaraRadera
 5. Jag önskar att min summer snow ville uppvisa samma växtkraft som din =( Den har endast två, tre taniga rankor som jag försöker få att klättra upp i min gamla apel... Inte blommar den heller och det har den aldrig gjort, underligt! Din fjärilsmagnet är underbar! Jag har satt min Anisisop tillsammans med Kansveronikor, Rosenflockel och en Fjärilsbuske i hörnet av den upphöjda rabatten och där är det verkligen gott om fjärilar just nu =P
  Ha en fortsatt fin helg / Kram

  SvaraRadera
 6. Oj, så många fjärilar - härligt!
  Anisisop tittade jag faktiskt på häromdagen på plantskolan men det blev inget köp. Visste inte vart jag skulle plantera den... Får göra plats till nästa år, kanske en ny rabatt :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 7. Du har också en Kordes Aloha, den är fantastisk tycker jag, det var förra årets rosöverraskning för min del. Och som du säger, det är svårt att säga vad den har för färg, för det skifar verkligen.
  Vilken söt liten älva du har!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Oj vad stor och mycket det var av den. Ska kika in på bloggen som hade älvan//Britt

  SvaraRadera
 9. Ja de var verkligen en fjärilslockare :) Kram Suss

  SvaraRadera
 10. Så fin din anisisop är! Dessutom att den är en fjärilsdragare gör ju inte saken sämre...

  Alltså den där Summer Snow - den kan ju bli lite fööör stor också men härligt med växtkraft!

  Tack för dina gulliga kommentarer hos mig!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 11. Anisisopen är ju jättefin, den hade jag gärna men det är ju det här med utrymmet.
  'Summersnow' blir gigantisk, kan växa i träd eller som insynsskydd vid tomtgräns, lite mera vilt, men det kanske inte passar hos dig.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 12. Fjärilsmagneter är härligt att ha i dessa sensommartider.

  Du har så mycket fint hos dig.

  Kram!

  SvaraRadera
 13. Många fina bilder, som vanligt.

  En anisisop kommer garanterat att få en plats i min trädgård inom en snar framtid. Älskar alla växter som lockar till sig fjärilar.

  Kram!

  SvaraRadera
 14. Ja den där Summer snowen växer på riktigt ordentligt! Sen så grabbar den tag i andra växter intill och klänger sig iväg åt alla håll... Nästa vår ska jag vara modigare och klippa den vid fotknölarna!! :)

  Vilken eeenorm ansisop! Där ligger jag i lä ;)

  Kram, E

  SvaraRadera