lördag 30 juli 2011

Älva, ätbart och bara just nu...

Den här lilla fina varelsen har fått flytta hem till mig! Har tittat på de fina små älvorna i över ett år men varit för snål... Nu slog jag i alla fall till! Liten men söt!Chilli kan vi nog äta oss mätta på om man vill det! Har aldrig odlat det tidigare men det var busenkelt och fint i kruka tycker jag. Står mot en södervägg.Detta har jag roat mig med idag. Stenkanten har blivit svängd och mer ombonad. Eftersom jag lägger tegelstenarna rakt i jorden utan stenmjöl eller annat är det ett enkelt projekt att göra om hela kanten. Några plantor har fått flytta ut lite och tre nya har tillkommit.
Queen Elisabeth blommar på.
Så här kan hon också se ut!
De amerikanska blåbären är supersmaskiga och stora. Man ser inte på bilden hur stora de är men det skiljer mycket mot vanliga svenska blåbär. Jag äter många varje dag just nu. Smaskens!
Så här ser blåbärsbuskarna ut. Det är två olika sorter och de mognar lite olika i tid så det är bra.
Dronning Ingrid lyser upp vilken rabatt som helst!
Kransveronika är en fin perenn tycket jag. Ståtlig på något sätt!Rosenflockeln är galet hög! Planket är 180 cm så den är en bra bit över 2 meter.Ilse krohn superior klättrar på i rosenbågen.
Anisörten breder ut sig och doftar så gott när man drar handen i genom den. Blir nästan godissugen...
Höstflox tillsammans med rosen Louise Bugnet, som är väldigt svårfotograferad om man inte tar närbilder. Det blir bara ett vitt mos av det...På altanern där nere odlar jag i stora krukor och tunnor. I krukorna har jag kornell, flera syrener, en lönn, ett litet prydnadskörsbärsträd och en sammetshortensia. Här syns bara några av krukorna/tunnorna.

Skön dag i dag. Inte strålande sol men varmt och skönt. Just nu duggregnar det men det får väl gå för sig!

10 kommentarer:

 1. Älvorna har jag i butiken men har ännu inte lyckats välja vilken av dem som ska få följa med hem... Blåbär står på vår önskelista, hur stora blir plantorna?
  Jag gillar också Kransveronikan, har den i både lila och vitt. Anisopen 'Golden Jubilee' med gult bladverk är ruskigt snygg och doftar också underbart, har du kanske den med? Annars kunde vi kanske göra ett plantbyte?
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Här har det regnat av o till idag, mest till. Nu klarnar det nog äntligen upp ser det ut som.

  Så stora fina blåbär! Vår lilla planta har växt till sig lite i år faktiskt men inga bär. Tror den tog illa vid sig av vintern.

  Vilken underbar älva! Jag älskar älvor. Var kommer den ifrån?

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilken jättesöt liten älva! men man får ingen uppfattning om hur stor/liten den är?
  Din tegelkant är jättesnygg! Du får det att låta så lätt att ändra om den, men det måste väl vara rätt mycket jobb? Den ser så jämn och fin ut!
  Vad det blommar mycket i din trädgård! Här har det nog regnat för mycket - mina höstflox, som brukar vara så fina, ser eländiga ut i år!
  Helgkram, Monica

  SvaraRadera
 4. Ohh, vad jag gillar din tunnodling. Mycket läckert med de 'grå' tunnorna mot den grå väggen!!! Snyggt med den svängda kanten i rabatten. Är ju lite svag för sånt :-) Låter toppen med en enkel lösning med plattorna. Man ska inte överarbeta sig i onödan. Den är ju verkligen snygg kransveronican. Den måste jag nog skaffa mig till min vita rabatt. Har haft den i blå (eller någon variant av den). Men efter för många flyttar har den liksom försvunnit. Förstår att det är gott med blåbären. Stod faktiskt och funderade igår när jag var på Blomsterlandet om jag inte skulle köpa några plantor. Vet dock inte var jag ska ha dom...

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Vilken söt älva :) passar verkligen i din vackra blommande trädgård Kram Suss

  SvaraRadera
 6. Rosen ingrid gillade jag och din kant runt rabatten var snygg//Britt

  SvaraRadera
 7. Vad fint det blev med tegelkanten vid rabatten. Underlättar ju att komma nära med gräsklipparen också, utan att klippa inne i rabatten.

  Jättesöt älva! Me like.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 8. Allt ser så kraftigt och "friskt" ut i din trädgård...ser inte ut att ha de hemska mördarsniglarna eller snäckorna som äter o äter..
  Jag kikar in på din trevliga blogg och får tips och ideér inför nästa säsong...Härligt och inspirerande!

  SvaraRadera
 9. This is a exсellent site Ity! Lotѕ of
  people will bеnefit fгοm it and уou're simply saving lifestyles everytime. Brilliant.

  Visit my webpage; schestowitz.com

  SvaraRadera
 10. Ρгomotion іѕ working and has beеn verifiеd as being active.


  Feel fгee to vіsit my blog :: green smoke e cig

  SvaraRadera