tisdag 9 augusti 2011

Trädgården just nu....

Rabatten på framsidan som kom till förra sommaren växer till sig bra! Bland annat syns tuvrör, stormhatt, solhattar, grekvädd, alunrot och två olika smällspireor.Queen of Sweden är en stor favorit!Uteplatsen nere i hörnet.Pärlrönn.Framför solsilen ser man hur liten älvan är!Blåregnet grönskar fint efter chocken i våras då alla bladen trillade av efter flera dagars nattfrost. Kanske kommer det en sen blomning, som förra året.Rudbeckian lyser upp. Måste dela den till våren, den tar lite för stor plats där den växer nu.Min cirkel med uteplatsen bakom.Rosorna i rosenbågen sköter sig bra! Framförallt Valdemar har skjutit i väg långa skott men även Ilse krohn superior sköter sig fint och blommar på bra just nu.Under apeln och pilen har rabatten fått stenkant och rundats till. Jag vet att det fattas en sten, just där växer pilens rötter så grunt så en sten måste skäras till för att passa.Gillar höstfloxen och blodlönnen ihop.Vidjehortensian Annabelle vräker sig åt alla håll och kanter.Här ser man också lite nya tegelstenskanter.Okänd ros. Gissa gärna om ni känner igen den! Fick den billigt på plantskolan eftersom namnlappen trillat bort. Doftar underbart och skjuter många nya skott.Gillar färgerna av perovskian, rudbeckian och blodlönnen tillsammans.Jackmanii har finare färg i verkligheten tycker jag. Här lite intrasslad med orange rosenböna. Klematisen frös ner till fotknölarna efter vintern och jag trodde faktiskt att den var död. Därför stoppade jag ner en rosenböna vid spaljén för att få någon växtlighet. Sedan kom förstås klematisen och därav färgkombinationen...Pelarrönnen gillar jag. Perfekt träd för den trånga ytan eftersom det växer smalt som en pelare!

Efter lite omflyttningar under säsongen konstaterade jag i dag att jag knappt har några växter att flytta till hösten! Bara en som det ser ut just nu, helt otroligt! Kan hänga i hop med min otålighet som gör att jag glatt flyttar växter mitt i pågående säsong och inte väntar tills de är i vila... Så till hösten blir det mer vila för mig helt enkelt!

12 kommentarer:

 1. Wow vilken underbart vacker trädgård du har, bara såååå fint!! Queen of Sweden ser jättfin ut och pelarrönnen är hur läcker som helst, den måste jag lägga på minnet!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Jag undrar det - om det blir mer vila?
  Du hittar nog på något nytt att göra...
  Din trädgård ser, som vanligt, fantastisk ut!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Kan du vila en hel höst utan att flytta runt??? Minns att du hade energi kvar långt ut på förra hösten.
  Din trädgård innehåller så mycket och ändå är den i storlek med vår har jag för mig. Välplanerad och innehållsrik verkar din trädgård vara.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt fin trädgård, Queen of Sweden var fin.

  SvaraRadera
 5. Vilken blomsterprakt, mysigt och fint hos dig:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så fint du har det och vilken fin utsikt från uteplatsen//Britt

  SvaraRadera
 7. Gillar, gillar, gillar, gillar allt jag ser =D
  Men du som har en del rosor har du inte något tips till mig om hur jag ska plantera makens nya buskrosor? Då menar jag inte djup och jord utan mer vad som passar intill??? Funderade på att sätta dem invid husväggen på framsidan bland alla funkiorna men blir rosorna inte för låga där??? Vad lämpar sig runt deras fötter?
  Ha en fin kväll / kram gittan

  SvaraRadera
 8. Jag blir väldigt inspirerad av bilderna på din trädgård. Så mycket fint, så välplanerat och välskött. Verkligt imponerande.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt vackert! Queen of Sweden är en av mina favoriter också. Jättevackra rabatter, verkligen en inspirationskälla!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 10. Väldigt vacker trädgård! Många fina bilder och växtkompositioner. /Cika

  SvaraRadera
 11. Så fint du har!!

  Nu såg jag också rabattkanten i tegelsten. :)

  SvaraRadera
 12. Älskar din lilla cirkel med solsilen och den lilla fén!!!
  Du har många fina miljöer i din trädgård. Det gör så mycket att man har snygga "yttre gränser", dvs häckar eller plank. Det saknar jag verkligen i min trädgård...
  Tack för tipset om gott om utrymme för anisisopen.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera