söndag 14 augusti 2011

Bloggfunderingar...

Jag funderar hit och dit. Fortsätta blogga eller inte... När jag skapade bloggen var det faktiskt mycket för att för egen del kunna dokumentera allt jag gör i trädgården. Det var förra året och det kändes som jag hade mycket på gång i trädgården. Nu är det inte så mycket på gång längre... Någon rabatt utökas lite och något annat flyttas. Det käns inte som så roliga inlägg längre.

Jag vet inte riktigt varför ni läser min blogg? Själv läser jag bloggar för att bli inspirerad, drömma mig bort för en stund och bara för att se allt fint som ni andra skapar. Jag tänker att jag bara är en i mängden bland alla trädgårdsbloggar som finns, en mer eller mindre... Kanske ska man göra bloggen annorlunda? Själv tittar jag framförallt på bilderna hos er andra även om jag också läser det ni skriver såklart. Kanske ska jag skriva mer? Jag har medvetet "besparat" er mer skrivande men det kanske är fel? Egentligen har jag en massa jag skulle kunna skriva om. Egna både bra och dåliga erfarenheter i trädgården, funderingar, tips...

Bloggens vara eller icke vara är alltså frågan... Jag får klura lite mer på den frågan tror jag...


17 kommentarer:

 1. Om du ska fortsätta avgör bara du, du ska blogga för att du vill det själv. Jag skulle sakna din blogg om du försvann men vill inte att du fortsätter om du själv inte vill. FÖrstår du hur jag menar?
  Jag läser här för att du ha en fin trädgård och du har bra idéer. Jag tror att en trädgård aldrig blir färdig så du kanske kommer på nya saker som ska göras så småningom, eller? Man har ju inte stora projekt på gång hela tiden.

  Inte allt för mycket text om jag får önska men heller inte en massa bilder på rad bara. Lite av varje och hellre flera inlägg som är korta än få som är som en följetång (jag skrev ju lite om det här om dagen)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Om du känner att du inte vill fortsätta blogga skall du givit vis sluta för trots allt gör man ju detta för sin egen skull. Men jag skulle tycka det var tråkigt för jag tycker du har en bra och fin blogg. Jag gillar mest att titta på bilder på bloggarna men läsnadet hör liksom till. Ta dig en funderare hur du skall göra. Jag håller tummarna att du fortsätter//Britt

  SvaraRadera
 3. Ja, jag skulle absolut sakna din blogg om den försvann! Jag tycker att det är så roligt att få se din vackra trädgård och visst händer det saker hela tiden!
  Har du funderingar och tips, tycker jag absolut att du ska skriva om det! Det är kanske fler, som funderar på samma sak och det är alltid bra att få andras synpunkter på saker och ting!
  Hoppas att du fortsätter!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Jag håller med Marina om blogga eller inte blogga. Din blogg inspirerar mig jättemycket! Och även jag kommer att sakna dig rejält om du väljer att slut, men beslutet måste vara ditt eget! Jag tror att man hamnar där emellanåt (jag är där nu igen) då man känner att man inte har något att skriva om. Men trädgården är alltid i förändring. För även om man inte gräver nya planteringar stup i kvarten så flyttar man några plantor, utökar en plantering, konstaterar att träden, buskarna och perennerna vuxit till sig och det är (konstigt nog) mer intressant hos andra än hos sig själv (åtminstone för mig) Jag bloggar enbart för min egen skull, som en sorts dagbok. Mestadels för att dokumentera vad som händer i min trädgård men även för att kunna titta tillbaks och drömma mig bort och se hur vackert det är under en grå vinterdag. Mina inlägg är alltid förlånga, alltid förmånga bilder och alltid förmycket text men sån är jag =) Och just nu har jag hamnat i en "svacka" då jag inte tycker jag har något att blogga om och då låter jag helt enkelt bli tills jag kommer på andra tankar. Ta en paus och se hur du känner...
  Kram gittan

  SvaraRadera
 5. Nej, sluta inte! Jag har ju just hittat hit, och tycker din blogg är en av de mest inspirerande. Tänkte precis som du när jag började blogga för en månad sen, att det bara blir en blogg i mängden. Men ingen trädgård är ju den andra lik! Sen tror jag absolut att det går i vågor, ibland har man mer att skriva om, ibland mindre. Just nu är väl också en lite mittemellan-period i trädgårdslivet, just mellan sommar och höst. Allt ser liksom lite skräpigt ut och trädgårdsenergin är kanske inte på topp. Men den kommer tillbaka, och just därför hoppas jag du hänger kvar! Kram! Hanna

  SvaraRadera
 6. Tycker det är inspirerande att titta in på din blogg :) inte alltid man skriver någon komentar men visst inspirerar du med dina bilder :) Du har ju en så snygg trädgård. men valet på hur du ska göra är ditt o ingen annans, men saknad skulle du va om du inte fortsätter :) Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Gillar din blogg jättemycket - du har sån fin trädgård och bloggen är inspirerande! Inte behöver man göra massa nya projekt hela tiden, man kan visa samma rabatter om och om igen, det förändrar sig ju faktiskt från år till år ändå, utan att man gör en massa. Lagom med text och inte för långa inlägg om du frågar mig, men man gör ju som man vill, och man skall ju bara hålla på så länge man själv tycker det är roligt.
  Ha det gott och njut i din vackra trädgård!

  SvaraRadera
 8. Ingen blogg är den andra lik. Tror man ska göra det som känns bäst för en själv, vara sig själv och 'prata' om det man själv är intresserad av och brinner för... Tycker bloggande är så givande på olika plan. Men emellanåt har man kanske inte så mycket ork, å så kan det ju vara. Det viktigaste är att det får vara roligt och lustfyllt, och inte ett måste.

  Hoppas att du fortsätter blogga!!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 9. Nej nej nej inte sluta! :) Din blogg är underbar! Fantastiska bilder och mycket inspirerande! Hoppas du fortsätter (jag tänker helt egoistiskt här...)

  SvaraRadera
 10. Jag håller helt och hållet med Monica, nr 3 uppifrån. Det är helt klart intressant att få titta in i din trädgård och jag är ju väldigt fascinerad av bilder. Det är kul att se hur dina projekt så att säga växer till sig, man får följa ett händelseförlopp.
  Och har du erfarenheter som du vill skriva om så är det ju självklart intressant.
  Jag läser din blogg i nuvarande skepnad för att jag tycker om dina bilder, din projekt, hur trädgården utvecklas (har hyfsat bra bildminne) och hur den förändras över året och jag läser all text och jag skulle sakna den om du slutade. Det vet jag att jag skrivit tidigare när du hade funderingar åt det hållet.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Åh, nej! Du har ju just blivit min favorit!!!! Jag får supermycket inspiration från din fina trädgårdsblogg. Känn onga krav, uppdatera när du har lust men stäng inte av den. Då stryper jag dig!!! Håll ut!

  SvaraRadera
 12. Alla har skrivit så kloka ord så jag vill bara tillägga:
  Jag skulle sakna dina bilder och dina inlägg! För mig behöver bloggen inte leva hela tiden. Skriv när du har lust! Känn ingen press! Skriv gärna om idéer och tips eller vad du känner för.
  Kram
  Hélena

  SvaraRadera
 13. Ja, lägg ned din blogg, så får du tid att hjälpa mig med min trädgård!
  Nä, du har en jättefin blogg och jag tror att du inspirerar många fler än du tror även om du inte uppdaterar din trädgård hela tiden.
  //Syster

  SvaraRadera
 14. Din blogg är ju en av de bästa trädgårdsbloggarna! Fanatastiskt vackra bilder, texter som ger tips och idéer.

  Det är alltid så trevligt att titta in här... vill passa på att skriva ett tack för att du bloggar.

  Hoppas du fortsätter :D!

  SvaraRadera
 15. Witaj..
  Piękne te róże :)

  SvaraRadera
 16. Tittade runt lite och hamnade hos dig! vilken fullträff!! har läst bakåt i din blogg och jag gillar dina rostiga saker o den vackra ön. Och ängen som du har grävt till kommer ju att bli jättefin. jag kommer såklart att titta in här igen.
  mvh mia

  SvaraRadera
 17. Glömde säga att du är välkommen till mig, jag har haft lite bekymmer med min blogg men jag hoppas att det snart är avhjälpt.

  SvaraRadera