söndag 13 april 2014

Sådd, gödning, rosor och svetskonst

 
 
Gräsmattan är klippt och gödningen har spridits ut. Intressant att se hur jämnt eller ojämnt det blev, jag orkar inte gå med en spridarvagn så jag gör det för hand.
 
 
 
Om några månader är det en rosa rosenbåge när Valdemar har slagit ut.
 
 
 
Jag petade ner några sockerärtor idag. Hade tänkt så morötter och lite annat också men det blev inte så. I pallkragarna bor också lite perenner som jag grävde upp i höstas och inte visste var jag skulle göra av. Jag insåg inte då att minnet verkligen är fantastiskt dåligt stundtals, så jag har inte så stor aning om vad det är som kommer upp där nu...

 
 
 
 
Min äng ser kanske inte mycket ut för världen just nu, men jag ser att det kommer en hel del bland scillan och fjolårsgräset. Jag gillar min äng, lite vilt bland det "tama".


 
Rosorna har verkligen haft en drömvinter! Det ska bli roligt att se vad det blir av dem i år. Eftersom de brukar frysa ner ganska rejält brukar de vara låga och pinniga just nu. Jag ska prova att inte klippa dem så hårt efter den fina vintern så får vi se hur det blir. Här syns austinrosen Wisley 20008.
 
 
 
Jag ser fram emot att kunna sitta i mitt hörn med en tekopp. I dag var det inte aktuellt även om solen faktiskt skiner lite. Blåsten gör det kyligt och graderna är inte så många i luften.
 
 

Bakom stolarna klättrar austinrosen Constance Spry. Planket hade blivit så grönt i nederkant så jag körde över de nedersta brädorna med högtryckstvätten. Just nu ser det lite roligt ut med färgen, men det jämnar snart ut sig.
  


Altanen där nere. Vi har några olika sittplatser i trädgården. Man kan aldrig få för många hävdar jag. Min man hävdar eventuellt något annat...
 Efter gårdagens lek med svetsen kom maken hem med den här! Den ska rosta innan den är "klar" men jag är så glad för alla små presenter jag får till min trädgård!
 
 
Jag får många frågor av maken om vad han ska tillverka med sin svets och ringvalsmaskin. Han vill gärna komma på saker till trädgården där det finns ett mer begränsat utbud i dagsläget att köpa. Jag har mina tankar men om ni har några bra förslag om vad ni saknar eller skulle kunna tänka er att köpa till er trädgård så dela gärna med er! Det kan vara allt från växtstöd till pynt.

13 kommentarer:

 1. Tack för alla bilder från er trädgård. Det ser verkligen jättefint ut!

  Så duktig han är. Din man alltså!. Jag lovar att grunna på vad jag skulle vilja ha i min trädgård och sedan klämma ur mig några tips. :-)

  Jo, jag håller med dig om det där med Google +. Det är helt otroligt störande och jag fattar inte ett dugg av det. Jag fattar t ex inte hur jag blir av med det igen och kommer tillbaka till det som var innan... Suck. Hur som helst är jag glad att du tillslut hittade fram till min vrå. Du är välkommen dit så ofta du vill. :-) Förövrigt håller jag till på landsbygden norr om Landskrona.

  SvaraRadera
 2. Jag blir alltid så vansinnigt inspirerad när jag ser dina trädgårdsbilder. Så fint ni har det!
  Och så fantastiskt med en man som svetsar ihop fina trädgårdssaker! Klematisstöd kanske inte hade varit så dumt. Sådana som är vidare upptill än nertill. Ska bli kul att se vad ni hittar på framöver!
  Ha en skön påskvecka!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Snyggt och prydligt som vanligt! Sen är jag, som många andra, lite avundsjuk på dig som har en man, som är svetskunnig och dessutom road av att tillverka fina saker till trädgården!
  Soligt men blåsigt här idag.
  Ha det bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Så härliga våriga bilder. Så fint du har det! jag har inget eget, men prydliga köksträdgårdar är något av det snyggaste jag vet.

  Lyckliga du som slipper titta på studsmattan längre. Då kan du ju ha fler träd:)

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder! Jag avundas dig som har en man som förstår vitsen med många sittplatser för det gör då rakt inte min gubbe! Jag hoppas innerligt att få till en (egentligen har vi ingen alls) i muren i år, jag tycker att jag har väntat länge nog på den... Mannen han trivs bäst i sin stol under taket men det gör inte hans fru :P Om din man får till lite trädgårdsrelaterade saker och är intresserad av att sälja så ställer jag gärna upp som försöksbutik "ler" Det är inte sååå långt ner till Kävlinge från er
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 6. Vackra pionstöd finns det dåligt med tycker jag, så det är mitt tips!
  Vad fint och grönt du redan har i din trädgård, och va kul att du fortsätter att blogga!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. Vad långt det har kommit i trädgården hos dig. Här i Östergötland tycker jag inte det är såå grönt.
  Kul att få roliga ting till trädgården av mannen.
  Ha det bäst. Åsa

  SvaraRadera
 8. Njuter av att se bilderna från din trädgård, den är så välplanerad och vacker! Visst är det kul att vintern varit så snäll mot rosorna, nu får vi se fram emot en härlig rossommar! Verkligen snyggt med pallkragar!
  Ha en fin påskvecka!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 9. Jag håller med dig, man kan inte få för många sittplatser i trädgården. Det ska finnas någon vare sig man letar sol eller skugga. Fint med rosenbågen!

  /Jenny

  SvaraRadera
 10. Så långt våren kommit hos dig! Ser så mysigt ut med alla planteringar och sittplatser. Jättefint med rosenbågen.Så fiffigt att ha en man som vill göra saker till trädgården ;-) Det skulle man ha…

  Kram

  SvaraRadera
 11. Den som hade en så händig man ändå! Men det är klart, min kan annat kanske, det är det där med komparativa fördelar. Men när man ser allt fint som blir gjort till din trädgård då blir man allt lite avis!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Så grönt och frodigt det ser ut hos dig. Det är härligt att få se bilder innan allt slår ut.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 13. Hej Louise
  Sä vacker trädgård du verkar ha och vilka fina tips bl.a. att samla alla pallkragar på ett ställe i gräsmattan,:)

  SvaraRadera