lördag 7 april 2012

Magnolian...


...förstår inte sitt eget bästa utan kryper sakta men säkert fram ur sitt skyddande vinterhölje. Detta är "Leonard Messel", min "Susan" vågar sig inte riktigt fram ännu. Här har vi en isande kyla och kalla vindar och i morse var det några små flingor yrandes i luften. Brr, vill inte!

Jag går och tittar på mina rosor och kastas lite mellan hopp och uppgivenhet. Många ser fina ut, framförallt austinrosorna har kommit en bra bit medan andra rosor ser halvdöda ut. Jag vet av erfarenhet att många av dem kan skjuta sent men jag vill veta nu om de lever eller inte! Mina kanadensiska rosor känns som säkra kort och ser jättefina ut. Kanske är det den sorten man ska satsa på för att slippa hålla andan och leva på hoppet varje vår! Jag vet inte hur ni andra har det med era rosor?

11 kommentarer:

 1. Har oxå tänkt tanken att man borde satsa på kanadensiska rosor, dem är det aldrig några problem med! De flesta av mina rosor ser hyfsat bra ut, austinrosorna har klarat sig bra hos mig oxå! Några av klätterrosorna ser lite tveksamma ut, får vänta och se hur det går. Som tur är ser både Alchymist och Constance Spry ut att ha klarat sig bra,förra sommaren fick jag ingen blomning att tala om på dem. Några av rabattrosorna får jag nog klippa ner helt men de kommer igen ändå som tur är! Visst är det så att man lever på hoppet varje vår:)
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Mina rosor brukar se halvdöda ut efter sorkangrepp och annat elände men de repar sig varje vår. Har bara haft en ros som dött. Jag tror rosor är tåligare än vad vi tror och vi behöver inte oroa oss så mycket. Som primadonnor de är så väcker de kanske en mer omsorgstanke än andra växter.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. "Alla" mina rosor (jag har 7 st...) lever faktiskt och har fina röda skott!
  Och här har det också kommit litet snöflingor idag, usch!
  Påskkram, Monica

  SvaraRadera
 4. Monica och jag har lika många rosor (!!!) och mina lever också, men dom jag har är s k säkra kort, men man vet aldrig med rosor. Dom får för sig att spela en ett spratt nu och då och det är inte roligt. Mina magnolior ser dock mer än stendöda ut. Tråkigt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Ja vi fick också snö igår..det mesta är väl smält igen men nu vill man ju ha riktig vår!
  jag hade så fina knoppar på mina hortensior men vet inte om dom har klarat denna sista köldknäpp?
  kram

  SvaraRadera
 6. I år tycker jag att mina rosor ser levande ut men förra året vid denna tiden trodde jag de flesta var stendöda. Ingen var stendöd visade det sig! Håll ut, hav tålamod!

  Min magnolia har aldrig blommat. Den är 3-4 år nu och växer knappt alls. Den trivs nog inte.

  Idag skiner solen här och jag hoppas på en utedag. Ingen värme men jag har ju kläder.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Louise. Jag tror inte du behöver oroa dig när du bor i zon 1. De flesta brukar komma, men om det inte hänt något vid midsommar kan man börja undra om rosen inte klarat vintern. Så det gäller att var tålmodig:). Men jag håller med dig, jag vill också veta NU:). Kanadensarna är klart härdigare, men du som bor i en så bra zon ska inte behöva odla bara så härdiga rosor. Jag har väl ca 75 st olika rosor, och de två senaste vargavintrarna dog 4 st, så odödliga är de inte.
  Lycka till!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Håller med om kanadensarna. Har faktiskt redan beskurit mina och de hade inte frusit ned ett dugg. Här är ändå zon 4. Övriga rosor ser ut att ha överlevt, men de flesta har frusit ner till marken:-(
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 9. Har inte köpt min "första" ros ännu! Tar gärna emot tips på en tålig enkel sort, gärna en som klättrar. Hittar en massa tips och inspiration på din blogg. Har precis gjort en likadan grusad plan till mina pallkragar. =) Hoppas påsken varit/är bra! Hälsningar från en annan med sluttande tomt

  SvaraRadera
 10. tusen tack för tipsen! =)

  SvaraRadera
 11. Jag tycker man lider med alla stackars växter som har börjat titta fram, i tron om att våren var här. Rosorna inte minst. Jag har flera med röda små bladknoppar på gång. Vissa andra ser, precis som du säger, halvt döda ut men de brukar ju komma. Man får helt enkelt ha is i magen och inte misströsta.

  Ha en fortsatt fin påskhelg. Kram!

  SvaraRadera