onsdag 2 april 2014

Värme, snö, trädäck och inspiration!


Det är bara den andre april och redan full fart i mitt trädgårdsliv! Som synes spirar både växter och trädäck! Om nu ett trädäck kan sägas spira... Att välja att bygga ett trädäck i söderläge under de varmaste timmarna på hela mars månad var inte helt smärtfritt. Det var varm helt enkelt. Men så bra det blir! Det är faktiskt ganska färdigt. Det ska till en plåtkant men det får bli när det passar.

Kvällens roligheter var kanske dels ett ymnigt snöfall som hade passat betydligt bättre i går, när det var läge för skämt. Den andra roligheten är att vi i lilla Laholm just precis bildade en egen trädgårdsförening!

Laholms Trädgårdssällskap sorterar under riksförbundet Svensk Trädgård och finns till från och med nu. Tre eldsjälar hade spånat på idén om det fanns intresse av en trädgårdsförening och efter 130 anmälningar till kvällens möte fick de börja säga nej till intresserade på grund av lokalens begränsningar! Eftersom Laholm helt nyligen fick sin egen lokalkändis genom Peter Bengtsson som kom trea i Trädgårdskampen var han såklart inbjuden som kvällens talare. Att lyssna på Peter var precis som att se honom på TV. Lagom rörig, oerhört positiv och med ett hjärtligt engagemang för trädgårderande! Jag skulle inte tacka nej till en släng av hans spontanitet.

Jag hoppas innerligt att jag vaknar upp till en snöfri morgon, för de där vita tussarna som föll tidigare i kväll ingick verkligen inte i min planering för april!

6 kommentarer:

 1. Roligt att du bloggar igen! :-) Så fint det kommer att bli med trädäcket.

  Det har blivit kalla nätter här igen, men annars verkar ni ha haft vår bra mycket längre än här hos oss.

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Det har varit krispigt här hela veckan, men ingen snö i alla fall. Nu ser jag fram emot en solig helg i trädgården. Har en del kvar att städa och målning pågår.
  Grattis till nya trädgårdsföreningen! Det är jätteroligt att träffa gelikar och man lär sig mycket.

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Trädgårdsförening låter fantastiskt roligt. Man kanske borde ta och nosa upp en.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Kul att träffa Laholm nya gunstling. Såg dina nymålade krukor. Tack för tipset om färgen. Det är bra med sådana tips. Svart är det nya vita! Ha det bäst. Åsa

  SvaraRadera
 5. Det snöade här också igår kväll. Som tur var fanns inget av det kvar i morse. Bockar av ett bakslag och hoppas på att det inte blir fler. Hoppas kan man ju...

  Så mycket som händer hos dig och så kul med föreningen.

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Härligt med det nya trädäcket, mindre kul med snö!
  Snö har vi inte fått här, men nätterna är fortfarande kalla.
  Grattis till trädgårdföreningen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera