torsdag 3 april 2014

När drömmar blir verklighet


Min dröm. Som nu har blivit en annan form av dröm eftersom drömmen i min fantasi har slagit in. Jag har fått mitt trädäck. Eller fått och fått, jag har faktiskt hjälpt till att bygga det men jag hade aldrig fixat det på egen hand. Det känns redan som om det alltid har varit där. Vilket så klart är helt fel eftersom vi har bott i huset i 10 år och trädäcker blev klart i förrgår. Nu har vi både uteplats med och utan tak i skönt söderläge.Det har sågats till för att smälta in bättre i alla andra rundade former i trädgården. Det ska på en plåt som kant mot gräsmattan så småningom.

I en trädgård som sluttar åt alla håll och kanter är det inte helt enkelt att få till ett trädäck. Vi var också tvungna att ta hänsyn till dräneringsskivorna (heter antagligen inte så, men ni fattar...) på huset och kunde därför inte sänka det. Det syns kanske inte så tydligt att det är en bra bit högre än gräsmattan, framförallt vid trappan.Före. Det ser helt tokigt ut när jag ser det nu! Som om en pusselbit var på rymmen!

Ingen snö i dag tack och lov!

14 kommentarer:

 1. Wow - va snyggt! Placeringen, formen, spaljen och rabatten - allt passar så fint ihop. Grattis till en fin uteplats och ett lyckat projekt!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt! Fint med den rundade formen, och när man ser före och efter är det självklart att det ska vara där. Bra jobbat.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Det är roligt när en inre bild blir visuell för andra. Vilket skönt väder ni har!

  SvaraRadera
 4. Ser verkligen ut som du hade tänkt att det skulle vara, som du nu gjorde från allra första stund. Om du nu förstår vad jag menar. Bra blev det!
  Ha det gott . Åsa

  SvaraRadera
 5. Håller med om att det ser ut att ha funnits där jämt. Så snyggt att det följer samma linje som rabatten. Genomtänkt!

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 6. Så godt at dere la den siste biten av puslespillet på plass der, for dette ble virkelig fint! Jeg liker så godt alle de spennende formene deres og helheten i det hele. For et fascinerende espalier dere har også :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tyvärr inte kommentera hos dig utan att skapa någon slags google + profil? Eller gör jag fel?

   Louise

   Radera
 7. Såå snyggt! Och visst ser det helt naturligt ut på den platsen!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Men, vad snyggt!!! Alltihop tillsammans bildar en så fin enhet! Hatten av för sådana skickliga byggare!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Väldigt fint. Den rundade kanten blev pricken över i:et. Snyggt!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte google+ och kan tydligen inte kommentera hos dig? Andra gången jag stöter på det men det kanske är en profil man måste ha med tiden helt enkelt.

   Louise

   Radera
 10. Så snyggt!
  Formen är jättefin.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Den pusselbiten satt som en smäck! Perfekt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Så otroligt fint! Jag älskar den mjuka formen!!!!
  Vi ska förhoppningsvis få till det runda trädäcket i den upphöjda rabattens mitt i år men dilemmat är att marken den rör sig... Vi får väl se om min kloka man hittar någon lösning på det problemet.
  Kram!

  SvaraRadera