torsdag 17 april 2014

Att veta sin plats!


Jag skulle gärna säga att jag har ett selektivt minne, men eftersom jag inte ens kommer ihåg det jag vill komma ihåg så är det kanske tveksamt. Antagligen har jag flyttat på någon växt just här, men jag kommer inte riktigt ihåg. Det var ju i höstas, en mindre evighet sedan...Däremot är jag helt säker på att jag har grävt bort det här löjtnantshjärtat! Problemet verkar vara att löjtnantshjärtat inte är lika säkert på det.Rosenholm vet sin plats eftersom maken har platsbyggt ett stöd till den efter att den hade vuxit upp en bit. Den är en av fördelarna med en svetsande make. Man ser knappt det tunna stödet, men det fyller sin funktion! Rosenholm är en fantastisk klätterros som jag glatt kan rekommendera.Min plats kommer troligtvis att vara på det nya trädäcket eller på den gamla altanen. Med lite trädgårdsmöbler blir det ännu bättre. Frågan är bara vilka? Det är ett angenämt bekymmer som får tas tag i tids nog.Eller kanske blir jag sittandes här? Längst ner i hörnet av trädgården, slappandes i en solstol, spanandes över trädgården där jag njuter av att slippa beskåda den fula studsmattan.

Fast det där med att sitta still är ju i ärlighetens namn inte riktigt min grej. Jag njuter mer när jag får röra mig i trädgården. Det finns alltid en massa roliga "ska bara" i en trädgård.

Nu är det påsk så glad påsk på er alla!

11 kommentarer:

 1. Jag njuter också mest när jag rör på mig men nu har jag ganska svårt för det och då är jag jätteglad över alla sittplatser jag har. Tänkte på det igår när jag gick ett varv. Inte långt mellan sittmöjligheterna:)
  Kan förstå att du kan trivas på vilken av platserna du än väljer av dem du visar.

  Kram o Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Nämen, välkommen tillbaks.
  Satt o kollade på trädgårdsbloggarna o tryckte på din o såg att du kommit igång igen.
  Jätteroligt för oss alla som följer dig.
  Jag ser framemot en massa fina bilder.
  Har precis läst igenom alla dina inlägg i år.
  Jag saknar fina stöd till riddarsporrar kan du meddela din händige make.
  Jaha, vad har du nu flyttat på?
  Tittade bakåt i augusti -13 då du gick igenom allt innan du slutade.
  Vet inte riktigt bredvid vilket träd det är, men kan det vara prästkragarna? eller något annat vit-aktigt.
  Ser i ett vänsterhörn att Lykkefund allaredan håller på att spränga sin bur.

  Glad Påsk på dej

  Många hälsningar
  Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Britt! Det var uppmärksamt att se att jag hade någon form av prästkragar där tidigare men efter det har där funnits någon annan växt och den lyser fortfarande med sin frånvaro i mitt minne:)

   Hoppas påsken var bra med mycket trädgårderande i det fina vädret!

   kram louise

   Radera
 3. Underbart med många fina sittplatser, det är bra med var sak på sin plats. Jag tycker det är lite bökigt att släpa runt trädgårdsmöbler:) Din trädgård är så jättefin.
  Ha en fin påskhelg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Nej, det är inte lätt att komma ihåg vad man har var i trädgården!
  Numera har jag "ritningar" av alla rabatter med tillhörande växtlista; det gäller bara att komma ihåg att ändra när man flyttar något eller köper något nytt...
  Önskar dig och din familj en Glad Påsk!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Det där med att minnas vad man har gjort i rabatterna... det är inte lätt. :-) Jag har en väldigt kal fläck i en rabatt och jag kan för mitt liv inte komma ihåg om jag har tagit bort något eller om något förväntas dyka upp inom kort. Den som lever får se. :-)
  Tack för vackra bilder på din trädgård!

  SvaraRadera
 6. Men så fint o grööönt, fin ny uteplats också. Förstår det där med studsmattan, har alltid tyckt synd om de som behöver ha en. Kul med ungar visserligen :) men vilket åbäke att ta plats :)

  Ja visst har man svårt att sitta still, jag ska ut o lyfta bort allt skräp över mina trädgård imorgon, nu får det var slut på de kalla vädret även här.
  Det får bli som det blir. Röjas ska det :)

  Kram :)

  SvaraRadera
 7. Glömde säga att ja visst blir man förvånad av det man inte minns, som man trodde man skulle minnas o veta ;) och jag gillar verkligen rabatten du har där bredvid trädäcket o spaljeerna.
  Och även i hörnet längst ner där, jättefint! :)

  SvaraRadera
 8. super smukt. en dejlig udeplads du har.
  hav en dejlig påske og kik gerne forbi min have

  http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

  SvaraRadera
 9. Oj, så väl jag kände igen det där med att man tagit bort alternativt inte tagit bort nån växt. Och så tänker jag, att det är bara att titta i bilderna på datorn, men det gitter jag aldrig. Så blir det som det blir också och till slut blir det ganska bra ändå! Att sitta och titta där i hörnan tycker jag låter alldeles förträffligt! Men sen är det ju kul att greja också!
  Agneta

  SvaraRadera
 10. Verkar finnas mycket fint i din trädgård.
  Kul att hitta hit. Är i Laholm lite då och då.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera