onsdag 17 april 2013

Vatten...


Vatten ja! I går kopplade jag på mitt lilla springvatten. Pumpen ogillar såklart frost men jag hoppas på frostfria nätter framöver och skulle det bli någon minusgrad klarar den det också. Det gjorde den i alla fall i höstas när jag glömde ta in den första kalla natten. Jag gillar ljudet av vatten och vatten rent allmänt i en trädgård. I dagsläget skulle jag inte vilja sköta en damm eller något större vattenprojekt men ett litet springvatten gör ändå trädgården levande. Nu ska det bara bli lite grönt runt om också!

Apropå vatten har jag vattnat några rabatter i dag. Många gånger missar man kanske det på våren för man antar att det inte behövs efter vintern, men vad jag har förstått kan det vara viktigt. Framförallt ganska nyplanterade rosor och träd. Kan tycka det är rätt rogivande att stå där med slangen en stund och lyssna på fågelkvitter och fundera lite på vad man vill. En liten pausstund i livet helt enkelt:-)

11 kommentarer:

 1. Ja, det kanske man skulle ta och göra, vattna lite alltså, dte är ju faktiskt rätt torrt...tack för påminnelse!
  Vackert med vatten är det, och det där såg fint ut! Vill inte heller sköta en hel damm men saknar något vatten i trädgården, har bara itne satt mig in i hur "sånt där" fungerar...

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med lite vatten. Något liknande vill jag också ha. Fint när det rinner och porlar, inte sprutar upp en hel fontän tycker jag. En damm verkar vara ett alldeles för stort projekt för mig.

  SvaraRadera
 3. Inga mer minusnätter nu, nej, det vill vi inte ha. Men visst, de tär väl troligt att det blir ett par till ändå men jag tror nog som du att ditt vattenspel klarar sig då.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, det är så fint med vatten i trädgården! Tyvärr, så har vi inte riktigt plats till det, men jag ska fundera på det...
  Men vattna kan jag!
  Ha det bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Så fint du har där! Vatten och sten är fint ihop!
  Vi har en Tsukabai med en bambupump som porlar i trädgården. Det är verkligen rogivande med det där ljudet. Vår kan inte riktigt tas fram ännu, men om ett par veckor så...

  Kram // AH

  SvaraRadera
 6. Mysigt med vatten i trädgården! Håller med dig om att det är rogivande att vattna:). Men här behövs det inte nu, vi har fått en del regn.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Vilket supet fint vatten du har, snyggt och silretnt och helt i min smak.
  Jag håller med dig om att man får ta tillvara på de stunder som man får i trädgården bla vid vattning.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig springbrunn.
  Den vill ja ha:o)

  Ja det är verkligen rogivande med vatten i trädgården.


  Ha det gott

  SvaraRadera
 9. Vattna är så mysigt! Gillar din vattensten skarpt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 10. Åh, så härligt med vattenporl och fint också!
  Tycker också det är viktigt med vatten i trädgården, det är både snyggt och på något sätt rogivande.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 11. Så fint med vattensten.Så kul att jag hitta din blogg , så jag får lite inspiration.
  Min man och jag har inte så stort intresse av trädgård,endå har vi en tomt på 2 800 kvm. Men vi försöker i alla fall att sköta den bara. Men skulle behöva ha lite fina växer till den.Har allt efter den förra ägaren.

  Tittar in igen.

  SvaraRadera