lördag 27 april 2013

Inte bara brunt längre...

 Tulpaner


 Gaffelolvon

 Backsippa

 Ullungrönn

 Magnolia

Närmast rosor Stanwell perpetual, tulpaner, rostig kant, ängen, gräsmatta, rosenbåge med Valdemar, pallkragar med lite nysått, gräsmatta, rabatter, uteplatshörna...

Lavendels ser väl inte toppenglad ut och rosorna till vänster i bild är nedklippta till marken men jag lever på hoppet! Rosorna skjuter mycket nya skott så de kommer nog. Gräsmattan har faktiske blivit riktigt grön och är snart i behov av sin första klippning. Jodå, det blir nog en hel del växtlighet i trädgården i år också!

10 kommentarer:

 1. Det är så härligt att se allt som äntligen behagar titta upp ur jorden! Jag njuter i fulla drag och gläds åt de fortfarande ganska kalla nätterna som gör att vi hinner njuta en aning längre. Att det dessutom regnar här nattetid gör ju inte saken sämre för marken är så torr att den spruckit. Imorgon ska jag "inspektera" dotterns trädgård, kul att se hur hon har det där på vårkanten. Men först en runda här hemma där den första Backsippan också är på god väg att slå ut. Vi har en härlig tid framför oss <3 Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Det är fullständigt underbart att se att det börjar grönska o spira lite överallt.
  För varje perenn som visar livstecken blir man glad.
  Idag såg vi björkar som visade grönt.
  Och som du sa, om några dagar behöver gräsmattan klippas första gången.

  Ha de bra
  Britt

  SvaraRadera
 3. Wow, vad det har slagit ut i din trädgård! Några tulpaner har jag inte än, faktiskt...
  Ja, nu kommer våren med stormsteg!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Äntligen, nu kommer alla blommorna på en och samma gång! Din köksträdgård är bara så fin! Hoppas jag får se den i verkligheten någon gång, vem vet - kanske blir det en road trip genom Halland i sommar. :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder! Här har det inte grönskat lika mycket än, men om en vecka eller två hoppas jag att vi också får se backsippor och grönskande olvon:-)
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vad långt det kommit hos dig!! Roligt att se:). Vilken grön gräsmatta du har hos dig. Jag har inte hunnit med trädgården idag, men i morgon får det bli en fotorunda.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Vilken skillnad det är på där du bor och här! Vi har fortfarande inte haft över 8-9 grader och idag har det regnat, snöat, haglat och åskat! Helt underbart, jag ger upp snart, alldeles snart!
  Din äng ser ju verkligen ut som en äng, redan! Kul! Och vad det blommar och ser sprickfullt (heter det så?) ut, jag tänker speciellt på Ullungen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Vad fort det går :-) Underbara bilder!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Precis så tänkte jag också i går. Inte bara brunt! Gräset har blivit grönt och blommor börjar slå ut. Träd och buskar knoppas för fullt. Nu ska bara brödet jäsa klart sen ska jag ut.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder från din fina trädgård! Inte en enda tulpanknopp syns till här hos mig än, märks att du bor långt söderut:)) Nu har jag klippt rosorna klart och det var mycket mer än jag hade trott som var svart, inte så kul! Igår jobbade jag med att dra ner stora Venusta Pendula ur äppelträdet och klippa ner den helt och Rosenholm är också helt nerklippt! Det är sånt man får räkna med när det gäller rosor men tråkigt är det!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera