onsdag 10 april 2013

Brist på gröna nyanser...


Onsdag har det visst redan blivit. Och snart mitten på april. Vissa år badar vi i havet i april. Det känns inte så lockande just nu! Spanade precis in SMHI:s 10-dygnsprognos. Hmm, det var faktiskt bara minusgrader i natt också enligt deras gissningslek. De hinner nog ändra sig och skriva in lite snö eller storm eller något annat kul innan våren är här på riktigt.

Något händer i alla fall i trädgården även om det inte går med raketfart precis. Tulpaner och allium kämpar på och tjälen släpper på sina ställen. Penséerna ser lika ledsna ut varje morgon men ser pigga och glada ut framåt dagen. Gräsmattan ska vi nog inte prata om. Den har någon slags ickefärg som är allt annat än någon form av grön nyans. Rabatterna ser till viss del frystorkade ut. Jag har fått klippa ner alla mina alunrot som såg så fina ut för någon månad sedan.

Jag vet knappt vad jag ser fram emot mest just nu i trädgården. Tror att det är den gröna färgen. Ganska svårt att föreställa sig just nu att trädgården faktiskt kommer att bli grön igen. För det kommer den väl?

10 kommentarer:

 1. Åh, är dina allium på väg, jag ser ingenting av mina. Bar brunt och brunt i rabatterna, jag saknar också det gröna jättemycket. Orolig är jag för rosorna som ser väldigt skadade ut av solen och tjälen i marken.
  Det är på gång hos dig, lite mildare och lite regn så händer det grejer:).
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Ja du, vad ser man mest fram emot? Utomhuslivet, grönskan...
  Brunt är det här, överallt känns det som.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, nu verkar det ju som om våren kommer nästa vecka! Och då lär det gå fort, för att ta igen allt som blivit försenat...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Femtio nyanser av brunt...och lite is/snöfläckar...inget grönt ännu...fast jag har letat.../Susanne

  SvaraRadera
 5. Jodå, visst blir det grönt igen (någon gång).
  Precis som du har jag kollat SMHI och DMI och nu verkar det som att det ska lossna.
  Fast vi ska ju inte ta ut något i förskott, för i år är vi luttrade.

  Idag öste jag ut 10 säckar kogödsel över perennerna o rosorna.
  Mycket lättare att göra det innan något kommit upp.

  Britt

  SvaraRadera
 6. Ja grönt är verkligen något man saknar i trädgården just nu. Tänk som det var förra våren i april och sen se hur vi hr det nu, ja då blir man lite deprimerad.
  Här börjar alliumen så nätt att titta upp men inte mycket att hurra för.

  >Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Jaaa snart,snart har vi grönt och skönt för då får vi gå barfota i gräset:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 8. Vi får håpe det blir grønt etter hvert ;-) Det er jo oppmuntrende å se at du nå ser vårtegn rundt om i trädgården! Om en måned har vi nok glemt hvor sen våren er i år! :-D
  Ha en fortsatt riktig fin dag!
  Stein

  SvaraRadera
 9. Ja, nog är det brunt alltid. Och grått. Och slaskigt. Nu tok-yr det dessutom något sort snö/regn utanför fönstret. När ska detta sluta?!

  Vi får försöka att bita ihop och hålla ut. Kram, Karin

  SvaraRadera
 10. Jaaa, det får vi verkligen hoppas! Jag är såååå trött på det bruna. Den här sista månaden har verkligen tagit knäcken på det mesta. Men det känns faktiskt lite bättre idag, ett stilla vårregn, jippi!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera