lördag 20 april 2013

Dagens trädgård!

Vilket trädgårdsväder det blev! Visst vaknade jag till en krispig trädgård med frost och slokande penséer men det tog sig under dagen. Kanske inte så där jättevarmt i skuggan och vinden, men i solen! Mina första tulpaner har börjat blomma och gaffelolvonet är nog inte helt långt borta. Den söta rosen i kruka kostade 15 kr på Blomsterlandet och gör mig glad på altanen!Jodå, även gräsmattan börjar anta en grönaktig nyans även om det känns som en bra stund kvar till en tät och fin sommargräsmatta i djupaste grönt.


Studsmattan behöver kanske inte vidare presentation..., en lycka för barnen några år till så det får bara vara så!

Lite grön i form av bladmassa från allium och tulpaner. Annars är det väl mest brunt i rabatterna. Rosor och lavendel ser väl inte allt för kul ut men vi får se, ännu kan mycket hända!


Någon som kommer ihåg ängen? Ja här är den! Tittar man noga ser man att den går från den rostiga kanten ner till gräsmattan i en böjd form. Ska bli spännande att se hur den blir i år. Till hösten är den två år.Rosor, lavendel, allium och en liten uteplats... Klippte min lavendel i går. Säkert för tidigt men så blev det i alla fall! Även rosorna fick sig en putsning men är inte färdigklippta, väntar lite till med det med tanke på de kalla nätterna.

I korgen växer det som från början var två små murgrönevioler. De övervintrades i ganska små krukor i garaget och för några veckor sedan tog jag ur dem ur krukorna och delade dem i 10 delar och satte dem med lite mellanrum i en stor kruka. De breder ut sig på en sommar! Jag har också sått det första i mina pallkragar. Det blev morötter, dill, sockerärtor och sallad. Pioner och kärleksört sträcker på sig för varje dag som går. Det inger hopp!

Ha en skön trädgårdshelg!

11 kommentarer:

 1. Jösses så vårstädat och fint du hunnit få! Har ni inga löv hos er? :) Härligt att se barnen ute i sin "lekhage" också. På vår gata har idel glada ungar cyklat och åkt rullskridskor idag.Ett vårtecken så bra som något.

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder från din fina, fina trädgård! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Så härliga bilder!! Du har en jättefin trädgård, så ordningsamt och mysigt. Spännande att få se hur din äng ser ut i år.
  Fin kväll till dig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder du visar.
  Ja,det har verkligen varit härligt idag.
  Putsade rabatterna rejält så att lökväxterna som kommit upp syns.
  O perennerna har också satt fart.
  Men jag var inte lika modig som du ang lavendeln.
  Däremot klippte jag Louise Bugnet o Martin Frobisher.

  Hälsningar
  Britt

  SvaraRadera
 5. Oj, så "färdigt" och städat det ser ut hos dig! Här har vi skottat ut den sista snön och kastat den över gärdsgården i dag, så nu är det i alla fall snöfritt! Jag har inte hittat till din blogg förrän alldeles nyligen, så det ska bli jättekul att se hur trädgården förvandlas framåt sommaren!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 6. Jättefint! Du har alltid sån fin ordning, är lite impad av det.
  Ha en härlig trädgårdssöndag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Oj, har du sått! Så härligt det är när man stoppar ner de små fröerna i jorden. Jag har bara sått i krukor ännu. Trädgårdslandet här ligger lite dumt till egentligen för jorden är kall ganska länge på våren. Men fortsätter vädret vara på plussidan kan jag snart så.

  Det grönskar fint nu!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Beautiful series of photos.

  SvaraRadera
 9. Finfin rostig kant mot rabatten/gräsmattan. Hur har du gjort den? Färdigköpta delar eller egen tillverkning?/Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ett inlägg om kanten här: http://hallontrollet.blogspot.se/2012/09/angen-med-rostig-kant.html

   Köpt billigt hos plåtslagare med andra ord! Då får man den precis som man vill ha den!

   kram

   Radera
 10. Fina bilder från din trädgård! Det spirar och gror i rabatterna, ser jag!
  kan berätta att i Turkiet blommade rosorna...
  Ha det bra, kram, Monica

  SvaraRadera