torsdag 3 maj 2012

Tofsar, krukor och blommor


Tofsar verkar ju vara väldigt inne när det gäller heminredning. Jag tog det ett steg längre och pyntade pilen med tofsar! Jag trillade på dem på superrea på Indiska och tänkte att något kan man väl ha dem till. Jag gillar hur de dinglar omkring där under pilen med nya rabatten som matta under.Jag gillar krukor men det får inte bli för komplicerat att sköta. De måste vara stora och kunna stå ute året runt med ett innehåll som klarar sig. Jag har zink- och betongkrukor och alla har hål i botten och lekakulor nederst. Hålen har vi borrat själva i zinktunnorna, det är likadana som jag har till regnvatten. I mina krukor har jag tuvrör, olika syrener, ullungrönn (jag vet att den blir stor...) silverbuske, prydnadskörsbär och kornell. Jag gör ingenting med dem på vintern men vattnar någon gång om det är en mild vinter. På trappan har jag fyra mindre krukor som jag byter innehåll i efter säsong.Jag gillar blommor och färger i rabatten. En del faller för gröna trädgårdar som ger ett lugn men jag gillar alla färger som piggar upp!

Det pratas om regn och sämre väder, vi får väl se, de har ju sällan rätt...

12 kommentarer:

 1. Hihi, jag visar också Indiska-prylar idag... julgranskulor köpta på superduperrea i februari. Fick dem för en spottstyver. Dina tofsar är så fina i trädet. Me like!

  Kram

  SvaraRadera
 2. så fint vilken härlig idee, jag såg din säng och din avenbokberså..fint jag blir så inspirerad,,får nog bli en berså hos mig med ,,snart!
  Ha en go fredag kram Monica

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig idé med tofsarna i trädet, tycker det blev jättetufft :-)
  Jag skulle vilja ha fler växter i krukor men har tänkt att jag inte kan vinterförvara dem... Intressant att du har dina ute hela vintern och att det går bra. Täcker du över dem eller står de bara "som vanligt"?
  Måste fråga vad det är för magnolia i detta inlägg, kan det var en sorts stjärnmagnolia? Den ser jättefin ut.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 4. Så snyggt och stilrent med dina krukor tycker jag! Härligt med tofsarna, kanske jag ska flytta ut mina över sommaren:).
  Det är så fint och välordnat hos dig.
  Ha en fin fredag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Du har gjort ett Maria Montazami träd, hon skulle gå i spinn om hon såg det. Jag tycker det var jättefint! Och visst är det fint med färger, jag blir glad av färger!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Kul ide med tofsarna:)
  Stora krukor är jätte fint. Funderar på att sätta ett lärkträd som jag fått i kruka...vi får se.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Tofsar i trädgården?!? nja de är ju inte så tokigt :) snyggt och tror nog Maria Montasami skulle gillat det oxå :) väldigt snyggt med zinkkrukor eller zink överlag :) Kram Suss

  SvaraRadera
 8. Hittade din blogg idag i jakt på idéer till nya trädgårdsprojekt! Tusen tack för all inspiration!Hit återkommer jag gärna!

  SvaraRadera
 9. Hej Louise. Nej, de sa inte till mig att sätta rosorna i vatten. Men jag har haft det förut, och de har inte tagit skada vad jag märkt. Det handlar ju bara om en dag eller så. Men jag har haft rosor i vatten betydligt längre än så:).
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Nej, absolut inte! Jag förstod precis hur du menade. Alla tips och råd är välkomna!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Kul idé med tofsarna i trädet, riktigt häftigt! Visst är det härligt med blommor och färger i rabatten, det är ju så mycket som är grönt i allafall:) Mycket fint du har i dina krukor! Jag har haft klematis "Georg E" i kruka på altanen i flera år och det har gått bra, men en ny klematis som jag planterade i kruka förra året har jag inte stort hopp om att den ska ha klarat sig, får ge den lite tid till och se om den kommer! Ibland lyckas det inte:)
  Ha en fin söndagkväll!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 12. häftig ide med tofsarna..varför måste man följa trenden och ha allt fint inomhus när det blir lika fint ute i trädgården.
  var gör du dina fina collage nu när picnic har stängt...för du gjorde väl där innan eller minns jag fel?
  kram mia

  SvaraRadera