måndag 14 maj 2012

Buskpion Rockii


Jag kikade precis in till Marinas Trädgård och såg hennes fina buskpion. Jag har också en som inhandlades 2010 och växer så det knakar! Här syns den bakom tulpanerna. Den skjuter galet många skott från roten!Den fick några knoppar redan förra året men de torkade tyvärr in och gav ingen blomning. I år ser det bättre ut, sju knoppar som blir större för varje dag.Så här såg den lilla plutten ut 2010 när jag kom hem med den från plantskolan! Jag fick den t o m lite billigare eftersom även plantskolan tyckte att den såg väldigt tanig ut! Dra er alltså inte för att köpa en pinnig rotäkta buskpion, den tar sig! Jag har även en ympad men det skulle jag inte rekommendera. Min är en vit Rockii som är väldigt tålig och härdig.

10 kommentarer:

 1. Åh så stor och frodig buskpionen hunnit bli på bara två år, vilken skillnad från när du köpte den! Ska bli kul att se den blomma! Så fint det blev i hörnan med springvattnet i förra inlägget, härligt med ljudet av vatten i trädgården! Smart lösning du fixade, min granne har en liten damm och det är ett fasligt jobb med den hela sommaren då hon måste byta vatten ideligen! Jag föredrar din lösning:)
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Ser att minfår jag nog flytta på! den ser ut som din då du köpte den...Och å är min flera år! Blommar gör den varje år sist med 4 eller 5 blommor, otoooligt vackra. Men den står inklämd mellan rosor o syren, växer dåligt där,så jag får se om jag vågar flytta på den...har väl djupa rötter? Undrar om det blir bäst till hösten i så fall?...
  Det är ju en underbar pionsort!
  Ha det gott! Lena

  SvaraRadera
 3. Wow, en vit är min högsta önskan (eller ja, i trädgårdsväg alltså). Din ser ut att växa mer på höjden än min. Min är mer bred än hög. Maffiga blommor detta!

  Du måste visa sen när den blommar.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis till din fina pion! Vilken växtkraft. Hoppas du får se den blomma.
  Ha en fin tisdag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Wow, vilken växtkraft. Det ska bli kul att se den blomma!

  Jaha, så ditt randgräs slet sig ur hinken efter bara några år... Får se hur det går här, lite riskabelt känns det allt med såna där växter. Om min trädgård är så välplanerad vet jag inte, det är nog snarare så att jag har så svårt att låta bli alla växter jag vill ha, hihi!

  Kram från Hanna

  SvaraRadera
 6. Har verkligen växt jättebra, säkert fått god omvårdnad.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Oj, så fort din har växt, blivit riktigt stor och buskig! Jag köpte min 2005 och visserligen har den blommat i alla år, och i är är det rekord med säkert 20 knoppar, och visst har den växt sen jag köpte de, men speciellt stor är den ju inte, defenitivt inte så hög som din! Det är bara att gratulera =)

  SvaraRadera
 8. Den ser ut att trivas! Så fin på så kort tid. Hoppas att du får njuta av årets blomning.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Så tanig och blivit så stor. snyggt vatten spel,//Britt

  SvaraRadera
 10. Buskpion är fint! Och inte buskSpion, som det var någon som fått för sig att det hette!! Och i år verkar då ingenting torka bort, inte med tanke på allt regn som kommer ner här i alla fall!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera