onsdag 30 maj 2012

Stanna tiden...

...är nästan det man vill för att hänga med och hinna njuta! Jag upptäcker nya saker i trädgården varje dag. I dag slog några rosor ut, pioner och klematis ser sprickfärdiga ut, ullungrönnarna blommar för fullt...


Kvällssol över altanen där nere. Där blåser det sällan som på uteplatsen där uppe och garageväggen fungerar nästan som ett element, den lagrar solvärmen under dagen och värmer skönt på kvällen.Precis utanför källardörren på baksidan stog trädgårdstunnan och soptunnan tidigare. Jag bara vägrar ha dem där! De är så otroligt fula. Nu gillar jag det betydligt bättre! Tunnorna har fortfarande ingen bra plats men det kommer nog...Det är svårt att slänga penséerna så länge de blommar så fint! Syrenen i stora krukan doftar gott när man går förbi. Syren är väldigt tålig att ha i kruka, jag har många olika som klarar sig bra året igenom.Kommer ni i håg min äng? Just nu är det blåklinten som har tagit över arenan helt även om de bara precis har börjat slå ut! Inte mig emot, det kommer bli som ett blått hav under min svävande glaskula.Förra året tog den sena frosten blåregnets blommor men nu blommar det fint! Jag tror att det är dött varje år men plötsligt sätter det fart!Det är inte bara blommor som är färgglada. Rosenplister, alla olika alunrot som finns och smällspirean lyser upp hela sommaren och en bra bit in på hösten.Klotpil, klotrobinia, buskpion...Nyvattnade krukor, akleja, sallad, gaffelolvon och penséer som aldrig verkar ge upp!

9 kommentarer:

 1. Så mycket fint hos dig! Härlig bildkavalkad. Jag brukar plantera penseerna i en annan kruka och ställa på mindre synligt ställe, när man vill ha andra sommarblommor där.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj Louise så mycket fint du har i din trädgård. Kanske kan jag få komma förbi en sväng och titta när jag är i Trönninge i sommar? :-)
  Ha det fint!
  Kram

  /Anna

  SvaraRadera
 3. Din trädgård är så härlig, det är alltid lika inspirerande att se bilder från den. Så vackert det kommer att bli med ett hav av blåklint med kulan svävande ovanför! Själv har jag klippt ner mina penséer som till sist lade sig när det blåste häromdagen. Återstår att se om de kommer igen. Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder, du har det så vackert. Härligt att ängen tar sig :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Åh så mycket fint! Gillar ängen och den blåa kulan. Och har även kikat runt på en massa annat.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 6. Oj, så fint det blommar och så det växer, växer så det knakar! Den blå ängen med den svävande kulan över är ju en riktig trädgårdsinstallation när den är som bäst, jättevackert.
  Soptunnor är förfärligt fula och sopstationer också och när man är ute och åker ser man dessa fula soptunnor och sopstationer överallt. Trist, trist, trist. Och det hjälper inte mycket med dom där blommiga fodralen till soptunnorna heller.....
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Alltid lika fint hos dig. Här kommer det lite regn just nu men det behövs. Hoppas på att kunna vara ute och njuta under helgen av allt det fina.

  Fin bild på blåregnet!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Gillar verkligen dina inlägg du har det så fint//Britt

  SvaraRadera
 9. Vilken trädgård du har! Den är verkligen såå vacker och välplanerad!
  Nu är jag hemma igen efter vår resa och har läst in mig i din blogg!
  Kram, Monica

  SvaraRadera