söndag 13 maj 2012

Springvatten!


Äntligen är det på plats! Mitt springvatten som jag har känt att jag har saknat i trädgården. Jag gillar vatten men ser damm som ett för stort projekt att hålla efter. Nu blev det en springvattensten "Dahlia" som ser ut lite som ett fågelbad. Funderade på en vanlig sten men gillar att vattnet stannar kvar så att man ser det. Stenen inhandlades för 500 kr på utförsäljning på Munka garden. Jag har tittat på den i en annan butik som tar 1 399 kr för den.Gillar att lyssna på ljudet när man är på uteplatsen. Någon gång blir det kanske ett litet trädäck mellan altanen och nya hörnan, men inte just nu... Jag höjde upp jorden i ytterkanten närmast spaljéen eftersom trädgården sluttar på alla håll och kanter. I kanten växer smultron, sedan är det tuvrör, fingerborgsblomma, tovsippa, lavendel, rosor och något mer...En bit på väg. Det är ett galvat galler som ligger på vattenbaljan och ovanpå det ett plastnät för att skydda mot skräp i baljan. Under det är det en pump, Aqua Interiör 1500 L.Plastbaljan är på 90 liter och fylls med vatten som sedan bildar ett slutet system. Lite avdunstning blir det kanske en varm och torr sommar, men det är enkelt att fylla på. På vintern plockas pumpen lätt in.Före... Helt meningslöst gräshörn enligt mig!

9 kommentarer:

 1. Jag håller med! Härligt med vatten och visst var det ett alldeles onödigt gräshörn! Jag hade faktiskt önskat att vi hade några onödiga hörn att göra planteringar i men icke! Här ligger det sten runt hela huset och det går inte att ändra på det =(
  Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Men vad snyggt!! Wow! Tänk vad mycket fint man kan göra av ett gräshörn:). Vad trevligt med vatten i trädgården som inte behöver vara en hel damm, fint tips. Tänk när allt frodas och lummar till sig i sommar!
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken skillnad mot innan. Härligt att få till ett meningslöst hörn. Snyggt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Du är så effektiv! Verkligen fint med springvatten och en bra lösning om man vill ha vatten men inte damm.

  Mycket fina glassaker i förra inlägget. Vill ha!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Grattis till ditt springvatten! Undrar om det blir nåt vatten för mig i sommar, borrade hål i sten för flera år sen och köpte en pump förra sommaren...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Wow vilken skillnad. Det är underbart med porlande vatten i trädgården! I sinom tid... Jag såg hos dig att du också har Constance Spry. Det där med engångsblommningen får man väl lösa med en kombination med remonterande eller klematis eller så :-)
  Ha det fint!
  Kram, Anna

  SvaraRadera
 7. Tycker ditt vattenspel blev väldigt fint! Jag har en s. k. naturlig liten damm, men jag blir mer och mer trött på den och skulle egentligen vilja ha något modernt, runt eller fyrkantigt.
  Upphöjda rabatter, såsom du gjort på ena sidan, är det snyggaste, om du frågar mig, vare sig det behövs eller inte.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. PS
  I Fridegårdsparken i Enköpen finns en liknande lösning. Den är ett riktigt smultronställe! Kolla här kanske för lite inspiration (inte för att det behövs, men det kan ju vara kul ändå).
  http://www.tradgardsdrommar.nu/parker.html

  /R

  SvaraRadera
 9. Ett vatten var ju tusen gånger bättre än det tomma hörnet! Det kommer att glädja både djur och dina öron :)

  SvaraRadera