fredag 8 april 2011

Rosor från Flora Linnea

Jag gillar inte riktigt när träden står som ensamma öar i gräsmattan här och där. Några träd kan stå ensamma, men inte alla. Jag gillar att träden ingår i ett sammanhang. Plommonträdet Victoria och lilla (svagväxande grundstam) körsbärsträdet Stella binds nu ihop av en rosenrabatt.

Jorden är nästan ren lerjord som man får ett bra träningspass av att gräva bort. Rosorna får sedan en egen blandning av lite gammal lerjord, gammal lättare jord, kogödsel på påse och annan köpt jord.Jag har aldrig köpt blommor som kommit med posten tidigare och har varit lite tveksam, men jag får nog ändra uppfattning! Hur smidigt som helst måste jag säga! De barrotade rosorna kom väl inslagna från Flora Linnea i Helsingborg.Rötterna var superfina! Jag har bara planterat krukade rosor tidigare men måste erkänna att detta var nästan smidigare. Rötterna var så långa så jag fick klippa in dem lite.


Klart! Det är 5 stycken Austinrosor, Wisley 2008 med steppsalvia Caradonna mellan sig. Det är inte så lång bit som sticker ovanför marken just nu eftersom ockuleringsstället ska ner 10-15 cm i jorden. Allt för att de ska klara vintern bättre. De var fint förgrenade och har redan börjat skjuta lite grönt. Ser fram emot att följa dem i sommar!

7 kommentarer:

 1. Det gör jag med, d.v.s. ser fram emot att följa dem i sommar!
  Tänk, att du redan har anlagt en ny rabatt i år! Tur att du har en så stor tomt, att allt får plats!
  Ren lerjord, det blev jag litet förvånad, att det var i Laholm! jag trodde, att ni hade som vi, sand...
  Fint och prydligt ser det i alla fall ut - som vanligt!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Wow, vad fint det ser ut med rosorna! Hoppas att de blir riktigt fina redan i sommar!

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Å så spännande Rosor :)
  Och redan i trädgården och kan plantera Härligt!

  Här har massor av snö försvunnit och jag kan ana rabatterna på barsidan av huset.
  I dag liksom i går så blåser det väldigt!

  Trevlig Helg!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag vet nog ingen som hinner så mycket i trädgården som du.
  Alltid lika imponerad!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Du har det så ordnat redan i din trädgård!! Hoppas, hoppas vädret blir lite mysigt i helgen, så grannarna slipper fundera på varför jag står och glor ner i mina orensade rabatter hela tiden;-) De ser ju inte allt det smått gröna som jag ser...
  kramkram H.

  SvaraRadera
 6. Håller med dig angående träden, och växter överhuvudtaget ser så ensamma ut om de är utspridda i gräsmattan. Samplanteringar binder ihop det mer! Ser så fint ut hos dig, att du redan är i gång och planterar, jag som inte rensat bort de gamla ännu..måste bli klar inomhus först o invänta lite skönare väder med. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Ser jätte fint ut. Härligt att kunna gräva redan. Kram

  SvaraRadera