fredag 29 april 2011

Just nu

Det växer så det knakar och går nästan lite för fort just nu. Såg på vädret att det skulle bli kyligare en period nu och det är kanske inte fel, men nattfrost hoppas jag slippa!Det japanska gaffelolvonet blommar på tillsammans med tulpanerna som lyser upp.Pioner på väg.Några bambustegar från Ikea har fått bli ett växtstöd till en klematis.Japanska blodlönnen Bloodgood har snart vecklat ut sina blad helt.Det blir grönare och grönare både på bredden och höjden.Första omgången tulpaner har blommat över. Jag tycker de ser så tråkiga ut i rabatten så jag gräver upp dem, klipper av blomman, låter dem vissna och planterar dem till hösten igen.Fänrikshjärtat har börjat blomma. Det är verkligen en marktäckare! Den har brett ut sig med mer än det dubbla från förra året och den blommar nästan hela sommaren.Rosorna växer. Detta är mina mest skyddade rosor vid en husvägg i öster, men alla rosor grönskar mer och mer nu. Några har tagit stryk av vintern men inte så många som jag trodde. Jag kupade inte upp mina rosor denna vintern men det gick bra ändå!

4 kommentarer:

 1. Fina rosor! Jag lever på hoppet ett tag till för mina.

  Det går verkligen fort nu och jag tycker nog som du att lite svalare kan vara ok men inte frost.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, nu växer det så det knakar! Fast det är TORRT!
  Vi har inte kunnat gödsla gräset än, på grund av brist på regn...
  Men det kanske ordnar sig nästa vecka!
  Ha en fin helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Ja det går nästan lite för fort så en aning svalare väder kan vara ok. Så fänrikshjärtat breder ut sig så pass, tackar för den informationen och hoppas att min skyndar sig med utbredningen. Jag köpte en planta för att se om den trivs under apeln och den kom åtminstone tillbaks och blommar så det verkade ju funka. Hallandsåsens växtbutik, där var vi nog för ett par år sedan... Väldigt fräscht, allt ser så nytt och fint ut i deras miljö. Man gick igenom "växthuset" för att koma ut i plantskolan, visst är det väl där? En trevlig helg önskar jag dig / Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Åååh, vilken mullig och fin trädgård du har (det visste jag ju redan) och den är så grön och fint och allt ser sprängfärdigt ut och vill blomma!
  Och jag hörde också att det kanske skulle bli lite kallar och det nästan välkomnar man lite, lite nu!
  Agneta kram

  SvaraRadera