tisdag 3 augusti 2010

Knoppar!

Jag vet att klockan är typ tre på natten och att man borde sova gott just nu men är man sjuk blir det lite upp och ner med sömnen...

Mina höstanemoner är ännu så länge bara i det söta knoppstadiet. En trädgård strax bortanför har fullt blommande höstanemoner sedan ganska lång tid tillbaka!

Ser i rabatten att det kommer upp en massa små höstanemonbebisar som jag gärna flyttar till en annan rabatt. Undrar om det fungerar att flytta dem nu eller om man ska vänta till våren, höstanemoner ska ju helst vårplanteras.


Blåregnet ser ut att blomma en omgång till! Jag vet att det finns olika sorter men jag trodde inte direkt att detta var en återblommande sort!
Blåregn ska ju klippas ganska hårt för att blomma. Det finns olika råd om när det ska klippas. En del säger en gång tidig vår/vinter och sedan i augusti igen, andra säger att man kan klippa nya skott hela sommaren. Bara spara de långa rankor man vill ska klättra vidare, sedan klippa allt annat över två bladpar. Jag klipper när jag har lust!


Nästan lite höstigt med alunrotens färger men jag gillar de fina färgkombinationerna hela sommaren!
Godnatt!

8 kommentarer:

 1. Inte behöver man sova för att det är natt, inte! Här är en till som är vaken....
  Vilka många jättefina bilder från igår (?) massor av läckerheter har du.
  Fruktträden ser ju lite luriga ut, vad gör man....föryngringsbeskär? Det är ju alltid synd att ta bort gamla träd. Vankelmod.
  Höstanemonknoppen är för söt, en favoritperenn för min del, fast ju nu har jag ingen. Dom dog.
  Stod fel.
  Åsså har du ny header som är jätte, jättefin!
  Natti natti
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Mina höstanemoner har inte heller slagit ut, fast många i omgivningen har! Kan det vara olika sorter, eller vad tror du?
  Så vackra dina olikfärgade alunrot (man kan väl inte säga alunRÖTTER?) är! Bestämde mig direkt för att såna ska jag ha om/när jag får min nya rabatt! Kan dom stå i surjord, litet skuggigt?
  Ha en bra dag, kram, Monica
  P.S. Krya på dig! D.S.

  SvaraRadera
 3. Så kul att du skrev på min blogg tillbaka där mitt i natten. Jag stängde av datorn, gick ut en sväng, in i igen, ut en sväng och vid 6 tiden kom John Blund! Jaja, så det kan bli!
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Oj, va du har hunnit med inlägg! Jag har ju bara varit borta från datorn sen i söndags.

  Mina höstanemoner blommar på lite olika tid. Ena sorten blommar sen ett tag tillbaka och andra har knappt knoppar ännu.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad mycket fina växter du har i din trädgård!

  Jag skulle börja med att beskära äppleträden och se om du får mera frukt. Ingrid Marie är en god och bra vinterfrukt som håller sig en bra bit förbi jul vid rätt förvaring. Den är inte ätmopgen förrän den har lagrats några veckor. Vi har ett sådant träd och har liknande bekymmer med kräfta (eller något sådant) på vårt träd, men så länge det ger frukt och ser friskt ut i bladverket tycker jag att det är synd att såga ner. Det tar lång tid att få ett nytt träd att bli stort, ge frukt och insynsskydd. Bara att du ger dig ut och beskär, så här års är allra bäst enligt de senaste rönen...

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Glömde säga att det var roligt att du tittade in hos mig också!!

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara bilder du visar i din blogg. Så härligt att surfa runt här en stund, man nästan känner doften.
  kram Annika

  SvaraRadera
 8. Åh va fina alunroten är :-) De är mina favoriter.

  Tack för tips om gräs, tuvrör har jag och den artar sig bra, det finns ju olika sorter. Blodgräset var ju hur fint som helst.

  Det är roligt med rosor, jag gör inget specielt med dom för att de ska trivas förutom att jag gödslar 2-3gg per sommar med ko och hönsgödsel. Jag har lerjord och något upphöjda rabatter, det är stor skillnad på olika rosor också, vissa verkar trivas hur bra som helst, andra kanske lite sämre. Jag har ju bara haft trädgården i 2år så det är för tidigt att säga nått egentligen men om några år så har jag nog mer hum om vilka rossorter som trivs bäst hos mig.
  På min blogg har jag en flik "mina rosor" där alla mina rosor står uppskrivna, om du är nyfiken alltså :-)

  Hälsningar
  Nina

  SvaraRadera