onsdag 4 augusti 2010

Pelarrönn, hästskor och zebragräs...

Vill man ha ett smalt, ganska litet träd någonstans är pelarrönnen perfekt! Denna planterades förra året och ska ju växa till sig mer men man kan också forma den lite med tiden om den blir för hög eller bred.


Dessa ska ligga och rosta till sig lite innan de ska få pryda planket vid hörnet där en uteplats finns. Ett plank blir lite roligare med lite pynt på!


Jag var väldigt tveksam till om det verkligen var ett zebragräs jag köpte för 20 kr på trädgårdsrundan för några veckor sedan. Då var det helt grönt och inte tillstymmelse till ränder på men nu kommer de!


Grekvädden och kantnepetan gifter sig fint med varandra även om båda snart har blommat över.


Malvahav.


Snart överblommat men det fungerar en stund till! Rosorna kommer blomma ett bra tag till och de gamla klipps bort.

5 kommentarer:

 1. Känner igen det där med zebragräset! Vi har haft vårt i flera år, men när det kom upp i vår var det helt grönt. Inte förrän för ett par veckor sedan fick det sina ränder! Det är ett bra gräs, som inte sprider sig överallt!
  Grekvädden ser väldigt trevlig ut!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Pärlrönn har jag också men min är mer som en buske. Hade gärna haft trädformen också.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Va fint det är i din trädgård! Bilderna är mycket inspirerande! Tack för titten och inspirationen!

  SvaraRadera
 4. Hej, såg din fråga om hur jag skapat sidorna på min blogg. jag är osäker men jag tror att jag fick frågan om jag ville testa en ny bloggversion och där fanns det denna tjänst eller möjligthet att skapa sidor i bloggen. När jag trycker på nytt inlägg så kan jag också välja ny sida. Om jag går in under redigera inlägg så kan jag också välja att redigera mina sidor.

  Hoppas du hittar och kan göra likadant själv. Jag tycker det är jättekul med dessa sidor, de skall utökas och bilder läggas in osv.

  Trevlig kväll

  hälsningar
  Nina

  PS: pelarrönnen är hur fin som helst. Jag skulle vilja ha flera.

  SvaraRadera
 5. Det är så fint och rosen är super!
  Agneta kram

  SvaraRadera