lördag 21 augusti 2010

Före, efter och mittemellan...

Rabatten på framsidan börjar bli ganska klar! Jag är jättenöjd och nu är det bara att vänta på att allt ska växa till sig lite.


Detta var före. Syrenhortensian mitt i har fått flytta lite längre bort för att ge plats åt annat. Förstår inte varför jag inte har gjort en rabatt här för länge sedan...


Från andra hållet. Här finns bland annat smällspirea, solhattar och alunrot.


Det blev till slut den kopparfärgade smällspirean "Coppertina" och den gulbladiga "Dart´s gold". Alunroten till vänster är "Peach flambé" och den till höger är "Can can". Färgerna är mycket finare i verkligheten! Solhatten är en "Tomato soup". Jag har också vit solhatt, "Sunrise" och "Coconut lime". Nu ska bara sniglarna hålla sig borta...Smällspireans färg glöder nästan!


Detta har varit en del av dagens trädgårdsarbete; att kantskära längs med häcken. Har funderat på det några år men nu blev det...


Före. Ser lite ovårdat ut även om det kan passa ibland.


Denna vintergröna ligusterhäck fick plats i en ica-kasse när den hämtades som små barrotade pinnar på Blomsterlandet för två år sedan. Den växer så det knakar och klipps flitigt för att bli tät och fin. På sidan mot vårt hus har jag plantera vintergröna framför för att slippa rensa ogräs.

Så här ser det ut på andra sidan. Inte så roligt men det är hopplöst att rensa ogräs eftersom rötterna ligger så ytligt så man måste dra allt ogräs för hand. Denna sidan är faktiskt vår också men är mot grannen så vi ser aldrig den. Jag ska ta tag i den en vacker dag och fixa till men det prioriter sig liksom inte eftersom vi inte ser det...


Två vintergröna "Variegata" har planterats som marktäckare runt en julros och mellan en liten lönn och en smultronschersmin.


Delar av trädgården i dag. Än är det inte höst!


Rabatt där jag väntar på att oktoberstormhatten och hibiskusen ska börja blomma. Rosorna blommar på och en del är överblommat.


Rosenbönan är perfekt ettåring innan klätterhortensian täcker lite mer. Den ger också superfina bönor som hänger i långa, tjocka baljor. Hibiskusen skymtar i hörnet och har fullt av knoppar. De ser gula ut men sorten ska var rödvit, hmm...


Rosenflockeln är ståtligt även om den bara planterades förra året och kommer breda ut sig mycket mer med tiden.


Buddlejan är helt vild och har fått bindas i hop lite för att man ska få plats på uteplatsen!


Första året det är plommon på trädet som är inne på sin tredje sommar, planterades våren 2008. Trodde inte de skulle få sitta kvar för alla fotbollar som flyger omkring i trädgården men det har klarat sig!


Tomaten är verkligen inte vacker och den växer både uppåt, neråt, utåt och inåt. Strunt samma, tomaterna är mumsiga så den får se ut hur den vill!


Rosorna verkar inte förstå att hösten är i antågande... Jag hejar på sommaren ett bra tag till!

7 kommentarer:

 1. Wow... vilken rundvandring... Du har det verkligen välordnat och prydligt...... Nya rabatten ser jättefin ut.... Kul att göra nytt...eller mer.... :-) Buddleja skulle jag vilja ha... men det går nog inte hos mig... får flytta på mig i såfall... Håller med... Än är det sommar.... fastän idag har det varit kallt och jag är riktigt frusen....

  Ha det bra!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker och välvårdad (!!!) trädgård du har! Jag är djupt imponerad, speciellt av dina rabattkanter! Jag måste nog börja skära kanter!
  Men mina växter växer inte så rakt och prydligt som dina, de väller liksom ut över gräsmattskanten...suck!
  Uteplatsen nere i hörnet, omramad av vackra blommor, ser verkligen inbjudande ut!
  Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Oj så mycket fint! VÄlrensat, strukturerat och prydligt.
  Smällspirean har jag också och den är ju så fin.
  Nä, höst är det inte ännu men visst känns luften annorlunda?

  SvaraRadera
 4. Riktigt snygg trädgård du har :) /Suss

  SvaraRadera
 5. Så mycket snyggt! Tror du inte att vintergrönan kommer att leta sig ut även på grannens sida av häcken? Det skulle jag nog tro att den gör. Nä, inte höst än på läääääääääääänge hoppas jag. Jag har ju inte hunnnit börja med allt jag föresatt mig hinna med i år. Det har ju varit fullt upp med så mycket annat istället för min del ochnu vill jag verkligen vara ute och njut(dvs. jobba i trädgården) Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 6. Tack för gulliga ord inne hos mig! Kommer gärna hit igen också! Vilken fin trädgård du har, så välordnat, prydliga kanter gör verkligen mycket för intrycket! Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Din trädgård är så intressant, massor av underbara växter och samtidigt så prydlig och välansad. Och det växer ju så det knakar och jag håller med, inte är det annant än sommar i din trädgård, helt klart sommar.
  Jättefint när man ser före och efterbilderna!
  Agneta kram

  p.s. ja, börja med lite grönsaker också, bara lite, det räcker till att börja med, det är så kul att skörda lite eget.d.s.

  SvaraRadera