torsdag 22 april 2010

Otrogen...

Jag har lite dåligt samvete. Det är så att jag egentligen helst handlar i en speciell växtbutik, Hallandsåsens växtbutik. Jag gillar dem. Det är ett inspirerande ställe att gå omkring på, bra service och fina plantor. Problemet är att ibland får man för sig att gräset är grönare på andra sidan och tar sig till en annan växtbutik. Nu känner jag mig plötsligt "otrogen" när jag handlar på en annan plantskola! Ja, ja i sista ändan inhandlas nog det mesta på Hallandsåsens växtbutik och man är ju trots allt fri att handla var man vill!

Detta väntar fortfarande på att komma i jorden och eftersom jag inser att det kommer att få vänta ett tag till (staketet...) så har jag omskolat en del till större krukor för att slippa vattna så mycket och för att rötterna ska få lite större spelrum. Det mesta från Hallandsåsens växtbutik men även från Andreassons plantskola, G Bengtsson plantskola och Lilla Tjärby Trädgård.

Tre kantnepeta "walkers low" och två stäppsalvia "caradonna" fick i dag komma i jorden i en mer färdig rabatt.

Mina pioner! En syns inte men de ska vara "Doreen", "Festiva Maxima", "Santa Fe" och en "Sarah Bernhardt". Tror att de ska blandas i en perennrabatt, vi får se.

En kinesisk trädpion som inte ser mycket ut för världen! Den behöver ansas till lite men förhoppningsvis blir den fin med tiden. Sort "Rockii".

En fyndad trädpion för 95 kronor som ska bli intressant att se vad det blir av! Sorten ska vara "Hu Hong".

Klätterhortensian är alltid fin!

3 kommentarer:

 1. Oj! Här var det storhandlat! Kantnepetan och stäppsalvian ska jag också sätta i min nya rabatt. Pioner har jag inte en endaste av- än :) Hur är priserna på Andreassons? Har hört att de har mycket fint. Kanske värt en liten tur dit?

  SvaraRadera
 2. Priserna är nog ganska okej på Andreassons. Jag har köpt lite träd och buskar där. När det gäller perenner skulle jag annars rekommendera G Bengtsson plantskola vid Norra Utmarken i Halmstad. De har mycket fint till helt okej priser. Annars är ju favoriten som jag skriver Hallandsåsens växtbutik men det blir ju lite mer fel håll för dig om du bor i Falkenberg. Jag ska följa dina rabatter!

  Louise

  SvaraRadera
 3. Hej! Hittade hit via Snäckskalsdalen. Fina trädgårdsbilder! Jag kommer att titta in hit igen!
  Kul att se en ny trädgård växa upp...
  Hälsningar från södra Skåne, Monica

  SvaraRadera