söndag 25 april 2010

Helgens arbete...

Några saker har kunnat planteras även om det mesta fortfarande får vänta på staketet. Det som petats ner är stäppsalvia, kantnepeta och två bonicarosor. Sedan förra året finns det en ros, Therese Bugnet, i hörnet. Löjtnantshjärta finns också på plats eftersom en kamrat ville bli av med några plantor.

Det är en del yta kvar att fylla....

Staketet kommer vara 39 meter. Plintarna är ditsläpade.....

Några kinesiska riddarsporrar har fått övervintra i drivbänken eftersom sniglarna kalasade på dem i rabatten. Nu har de fått flytta till en annan rabatt i en förhoppning att sniglarna inte hittar dit!
En ny rabatt gjordes idag. För någon månad sedan planterades magnolian och nu utökades rabatten med två trädpioner. På bilden ser man dem knappt....


En vit rockii, rotäkta, från Hallandsåsens växtbutik.

Och en mörkrosa ympad Hu Hong som jag inte har några förväntningar på eftersom den kostade 95 kronor och hade rötter som var ett ormbo och nog ville flyttat ur sin lilla kruka för länge sedan.


Det växer även om det inte går i någon raketfart just nu.


Doftschersmin. Den har inte mått så bra sedan vi flyttade till huset 2004. Den har haft nästan gula blad i topparna och varken vatten eller gödning har hjälpt. Förra våren jämnades den i stort sett med marken så vi får se om den blommar i år.


Idag blev det riktig vårvärme på eftermiddagen och en gul sötnos i gräsmattan lyste i kapp med solen!
Förvirrande det blev när jag brukar skriva under bilderna och nu skriver ovanför bilderna! Jag återgår nog till mitt vanliga sätt i nästa inlägg....

6 kommentarer:

 1. Ser ut att bli en jättefin trädgård! Ska bli spännande att se fortsättningen! Förstår inte riktigt: Ska staketet stå mitt i trädgården?
  Ha en bra vecka, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Monica!

  Kanske lite oklart med staketet eftersom det gamla nätstaketet är nedtaget på bilderna! Plintarna som är ditställda står i stort sett i tomtgränsen mot grannen och det är där ett nytt, lågt trästaket ska på plats!

  Louise

  SvaraRadera
 3. Mycket spännande på gång i din trädgård =) Jag hoppas du snittade rotklumpen till stackars HuHong innan du planterade den. Om inte så gräv upp den igen och gör det så ökar du ju förutsättningarna fär att den ska kunna ta sig (fast det visste du kanske redan?)

  SvaraRadera
 4. ååå, det är redan superfint i er trädgård. och lilla Hu Hong kanske exploderar av glädje när hon fått komma ur sin kruka! fantastiska är dom dessa trädpioner.....det var bra att du skrev om dom, jag ska önska mig en sådan (jag hade innan vi flyttade, men den fick vara kvar).
  skall bli spännande att följa utvecklingen!
  kram agneta

  SvaraRadera
 5. Puh, 39 meter staket... Ni måste ha en stor trädgård :-)
  Trädpion står på min önskelista, men vet inte var jag skulle plantera den så det får vänta.
  Måste vara underbart att kunna shoppa så många härliga växter!!
  Ha en skön valborgshelg. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 6. Gittan!

  Snittade, hur menar du då? Det var tjocka, långa rötter som inte var tilltrasslade men böjda i krukan. De är kanske drygt 1 cm i diameter och 40 cm långa. Jag trasslade bara upp dem och såg till att de kom rätt i jorden. Skulle jag gjort något mer? Rötterna till den rotäkta rockiin så helt annorlunda ut! Mer som tjocka spindelben men man kunde inte tro att det var rötter från pioner i båda fallen!

  Snäckskalsdalen!

  Tack för dina fina ord!

  Ingela!

  Tomten är på drygt 1 100 kvm så det finns en del att fylla. Problemet är att det är ett dyrt nöje om man vill ha lite roliga plantor.

  Louise

  SvaraRadera