tisdag 6 april 2010

Att inte kunna vänta.....

Jag på en plantskola är ungefär som barn i en leksaksaffär. Jag vill ha det mesta och kan titta länge, länge. Det mesta ser ju rätt vintertråkigt ut fortfarande men man får tänka hur det förhoppningsvis kommer se ut om några månader.

Det ska ju anläggas lite fler rabatter, framförallt mot ena grannen där det nya staketet ska sättas. Jag vet att staketet antagligen borde vara på plats innan alla plantor flyttar hem men vänta har aldrig varit min starka sida.....

Allt inhandlat på Andreassons Plantskola, Halmstad.

Viburnum Carlesii "Aurora" - doftolvon

Frilandshibiscus "Red Heart"

Azalea Knap Hill "Berryrose"

Prunus Kurilensis "Ruby" - Kurilerkörsbär

Cornus "Eddiés white wonder" - Blomsterkornell

Malus Hybr. "Rubin" - Apel

5 kommentarer:

 1. Det där känner man ju igen, jag har inget tålamod att vänta när det handlar om trädgården =) Mycket fint har du köpt, den Hibiscusen har jag också. Följde med hem för ett par år sedan då jag jobbade på plantskola och planterades där den ska vara först i somras. Man kan alltid flytta växterna bara man jordslår dem så att de mår bra undertiden / gittan

  SvaraRadera
 2. Det var riktigt fina grejer du handlade, jisses vad mycket fint det kommer att bli! Det är ju roligt! Hoppas vi får se bilder på utvecklingen!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt att stöta på ett annat troll bland trädgårdsbloggarna. Nu har jag följt din blogg bakåt till starten och beundrat alla projekt ni genomfört. Det gav ju mig inte precis mindre tankar om vad jag vill göra här.

  Vi får se vad som blir gjort här. Närmast på tur står att bygga odlingskragar och få sått i befintliga rabatter. Sedan längtar jag efter ett växthus. Dilemmat är ju bara att en del ska bli gjort inne också innan jag flyttar in ...

  SvaraRadera
 4. Ja, det är svårt att ha tålamod och vänta med att köpa växter. Sen finns det ju så otroligt mycket som lockar på plantskolorna! Skulle man få plats med allt man vill ha hade trädgården fått vara enormt mycket större - fast man ska ju orka sköta om den också :-)
  Har länge drömt om frilandshibiskus men inte vågat prova på...
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 5. Hej igen!
  Tack för fina ord i min blogg! Jo, jag tror inte att hampflockel är en perenn som normalt odlas utan mer byteshandelsvara. Vi har fått vår av min svägerska och hos henne fanns den på tomten när hon köpte sitt hus. Den är inte så där överdrivet vacker, men det är ju det där med fjärilarna. Men det kommer bilder på blommorna senare i år, var så säker!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera