söndag 3 juni 2018

Trycka på paus!

Ja visst skulle man vilja trycka på paus en liten stund för nu tycker i alla fall jag att allt går lite väl fort i trädgården. Pioner och rosor blommar snabbt över och det är ju inte precis det man längtar efter där i februari när man bara längtar efter vår och sommar och alla blommor som ska blomma närmast för evigt.
 
 
I fredags besökte jag Malmö garden show för första gången och det var absolut en trevlig upplevelse trots 31 grader varmt. Mycket fint att både se och köpa. Jag brukar åka på Lisebergs trädgårdsmässa men det här var klart bättre. Fritt inträde, mycket att köpa och många fina visningsträdgårdar i en fin parkmiljö granne med centrum.
 
 
 
 

 
Jag kan gilla morgonljuset i trädgården men glömmer oftast ta bilder den tiden på dygnet. Här fastnade pionen Festiva Maxima i alla fall på bild. Doftar underbart!
  
 Okänd pion som kom fram under gräsmattan när en gammal rabatt breddades. Trevlig överraskning måste jag säga som jag har någon före detta husägare att tacka för.
 
 


Blommigt.
 

 
Frühlingsduft (och grannens orange liljor som kanske inte helt matchar färgskalan på min trädgård men strunt samma:)
 Crown Princess Margareta
 


 
Gräsmattan maj/juni 2018. Det är extremt torrt och varmt!
 Hostan ser ut att trivas trots att den numera växer i full sol efter att den stora björken togs ner.
  
En guldakleja inhandlades på Malmö Garden Show. Gult är ingen favoritfärg i trädgården men eftersom den heter guldakleja så är den väl guldfärgad då gissar jag och det fungerar bra för mig. 
 
Enkel vit pion som kontrast till alla fluffiga pioner.
 
 

 
Snart blommar alla rosor för fullt gissar jag om värmen fortsätter (och det ser den ut att göra).


 
China Girl
 
 
 
Fluff!
 


Aïcha klarade bara av att blomma några dagar men var tjusig så länge det varade. Nä, man får väl inte klaga på värmen och det gör jag inte heller men jag hade önskat att  allt gick liite långsammare.

3 kommentarer:

 1. Du milde, vad mycket som blommar i din trädgård! Trots torkan! Men ni vattnar väl mycket? Håller med om att man vill bromsa, men mest värmen, allt torkar ju ut och blommar över på några dagar! Gräset ska vi inte ens prata om...Några grader svalare och lite regn, så ska jag vara nöjd!
  Härligt att se all din blomprakt!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Så fint hos dig- har suttit här en lång stund och scrollat och njutit av allt vackert i din fantastiska trädgård !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga inspirationsbilder från din trädgård. Har man inte trädgårdsmässa i närheten så finns inspiration på fina trädgårdsbloggar. :)
  Jag tänker som du, man ska inte klaga, men hoppas ändå att det lugnar ner sig snart. Vi vill ju inte klä midsommarstången med höstfärger. ;)

  SvaraRadera