måndag 6 juli 2015

Trettio...

...bilder blev det till slut!
Så går det när man inte bloggar så ofta. Men nu går det fort, värmen la in högväxeln till slut och allt närmast exploderade i trädgården.
 
 

Klätterrosorna är inte i full blom ännu men de är i alla fall på gång! Valdemar på sin båge.Queen of Sweden och Ferdinand Pichard. Silverpäron i bakgrunden.Queen of Sweden. En favorit.Gleditsia Sunburst i framkant, pioner rosor och lite annat längre bort.En lummig hörna just nu.Constance Spry.Avenbok.Martin Frobisher.Austinrosen Lady of shalotte. Rekommenderas!


Lady of Shalotte igen med Crown Princess Margareta och schersmin Orion i bakgrunden. Längre bak syns ett gaffelolvon.Orion igen.Ser fram emot Rosenholms blomning som alltid är sist ut.Lykkefund har börjat slå ut och doftar underbart!Paul´s Himalayan musk. Snabbväxande med små fluffiga ljusrosa blommor.

Gillar man färg är Laguna en bra ros. Lite seg i starten men värd att vänta på.

Årsskotten sticker iväg!

Valdemar, äng, pallkragar och lite annat.Rosor, lammöron, kantnepeta, storklocka och klätterhortensia.Om inte Lykkefund blåser bort i dagens kraftiga vindar så ser jag fram emot att den fortsätter slå ut och sprider sin söta doft i trädgården.

Jag gillar min trädgård som bäst när rosorna blommar. Mig gör det därför inget att den tropiska värmen har ersatts av ganska mycket svalare väder. Då håller blomningen såklart bättre. Hur som helst är det högsommar och det gäller att njuta och ladda batterierna!

13 kommentarer:

 1. Du har så fint i din trädgård! Den ser så fantastiskt lummig ut.
  Hoppas du har sköna sommardagar!

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken rosblomning du har! Här har allt blivit väldigt försenat eftersom rådjuren envisades med att hela tiden äta upp de nya skotten och knopparna i våras. Nu börjar det ta sig. Min Lykkefund är på våg att slå ut, precis som din. Ljuvligt!

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint! Fastnade för avenboksrundeln som kontrast till allt blommigt.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder från en härlig sommarträdgård!
  Härliga blomningstid!

  SvaraRadera
 5. Ha, det var ett rejält inlägg och du har ju så mycket fint att visa. Vilken blomning!
  Förstår att Queen of Sweden är en favorit, superläcker!
  Lägger också märke till den oregelbundna splajén. I like!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Åh hjälp så mycket fint! Vad det blommar och du har också en Gleditsia. Hur gammal är din, jag satte ju min nu. Är så spänd på min om den kommer att gå i min Zon.
  Nu måste jag gå tillbaka till dina bilder och begrunda dem mera noga, såg helt fantastiskt ut!
  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 7. Härligt med många bilder! Jag är också en rosmänniska och i år har blomningen hållit hur länge som helst. Håller med dig om fördelarna med det svala vädret. Just nu är jag dock inte hemma i min trädgård så nu skulle värmen gärna få komma tillbaka i stället för den här veritabla stormen som pågår hos mig...!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 8. Härligt med denna blommster fest du bjuder på!! Längtar tills min Waldemar blir lika stor som din.

  SvaraRadera
 9. En sån fantastisk trädgård du har, rena rama drömmen och så fluffig och grön och blommig, den har liksom allt. En sån där trädgård som man inte bara kan lämna vid den här tiden!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Verkligen jättefint! så blommigt och fint överallt :) ..och så gillar jag att du har så många olika rosor. Fint! Kram Hatty

  SvaraRadera
 11. Lykkefynd o Valdemar två härliga favoriter! Fint du har det. Jag är med nöjd med vädret för allt behöver vatten ! Ha en go helg kram Monica

  SvaraRadera
 12. Vilken underbar trädgård du har! Inte kan ni flytta från den då det är dags att måla om, jag protesterar på det bestämdaste! Jag tittar snart in igen - här finns det gott om bilder att hämta inspiration ifrån och härliga sommarbilder när mörkret kommer. Ha en fin helg!

  SvaraRadera