lördag 20 juni 2015

Midsommardagen


Så var midsommar avklarat även i år! Jag väljer att tänka att sommaren kommer någon gång efter midsommar eftersom den inte har kommit ännu...Det blommar en del men mycket står på vänt. I dag klippte jag bort alla tulpaner jämns med marken fast jag vet att man inte ska. Det var så fula med sina gula blad så det fick bli så.Som en midsommaräng. Den såddes för några år sedan med en ängsfröblandning från Pratensis.Jag gillar det lite vildare i en annars ganska strikt trädgård.Aklejan har flyttat in på eget bevåg. Inte mig emot.Stamsyren Palibin och en liten lönn, Orange Dream. Under det bland annat kaukasisk förgätmigej, alunrot och skuggbräcka.Penséerna har sett sina bästa dagar men några har fått bo kvar ändå. I andra krukan en murgrönsviol.Lite gott och blandat.Väldigt oblommigt just nu men snart kommer både rosor och pioner.
Silverpäron.Pion, Festiva Maxima.Rosen Therese Bugnet i framkant. Bakom det bland annat stäppsalvia, kantnepeta, Constance Spry på planket, rosen Martin Frobisher och brokbladigt tuvrör.Aicha.Stjärnflocka.Allium, Albopilosum.Allium, Bulgaricum.Okänd pionsort. 
 Inflyttad lupin och tuvrör i krukan. 
Avenbokshäcken fick sig en klippning i dag trots att det väl egentligen ska vara JAS-klippning. Allt ser så mycket mer ordningssamt ut när gräset är klippt och häckarna friserade.

Hoppas att ni har haft en fin midsommar trots kylan. Det är förresten helt otroligt vad sent allt är i år jämfört med förra året. Här finns ett inlägg från förra midsommar. Lite skillnad...

14 kommentarer:

 1. Oj vad fint det är med den runda avenbokshäcken! Härligt med nyfriserat trädgård.
  Ha det gott. Åsa

  SvaraRadera
 2. Fint det är hos dig. Jag väntar och väntar på riktig pionblomning. I dag har vi haft kanonväder på landet, äntligen sol och värme.
  Fin kväll till dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Det ser verkligen prydligt ut i trädgården - som vanligt på dina bilder! Pionknopparna är som godis som man bara väntar på att få ta del av - Festiva Maxima är en verklig favvis för mig. Hoppas att du får lite mer värme snart! Jag är på Bjäre över helgen och här har faktiskt varit OK varmt i vart fall i vindstilla lägen (jag har t o m badat i det 15-gradiga vattnet, fast just det kvalar kanske inte in som helgens höjdpunkt). Men högsommar är det knappast, den kommer nog om två veckor när jag ska ha semester...fniss.
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 4. Din trädgård ser alltid så ordningssam ut, men jag håller med om det där med gräsklippning. Otroligt, vilken skillnad det gör!
  Du har ju mycket som blommar redan!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Hopplahejsan vad det växer i din trädgård, nu tänker jag först och främst på avenbokshäcken, har inte den raketfart! Hur som helst, otroligt vackert är det överallt och en perfekt midsommarträdgård. Och någon sommar blir det inte i år, den har jag avskrivit nu. Nu går det mot vinter, fortare än kvickt......skojar!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Så fint du har i trädgården. Allt ser fantastiskt frodigt och fint ut.
  Sommaren kommer förresten den 1 juli - jo, för då går jag på semester. :-)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 7. Så otroligt välskött och fint du har det. Idag kom sommaren till oss, jag hoppas att den stannar.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Flotte bilder fra hagen din! Her i Bergen kom endelig sommeren i går, men jeg skulle bruke nesten hele dagen til å reise for å synge i et bryllup... Litt graving ble det likevel tid til, og nå håper jeg på at tåken skal forsvinne så det blir sol! Ha en fin søndag! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 9. Så fint och frodigt hos dig! Tycker visst du har blomning. Avenboksgrottan skulle jag också vilja ha.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 10. Fantastiskt fint! Jag älskar din äng och vill göra något liknande framöver!
  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 11. Jodå, nu har finvädret kommit. Inte en dag för tidigt. Vi var nöjda redan med midsommarafton eftersom det var VINDSTILLA, blev en jättebra dag. Vad mycket fint du har, oooo vad jag längtar efter pionerna, men nu är det nära och då vill man liksom suga på karamellen lite så nu kan det få dröja lite till, ha ha.

  SvaraRadera
 12. Så fint! Du måste lägga ut bilder snart igen på all blommning som är på gång, ser jättefint ut i väntan på dem också. Lummigt o välskött verkligen! Ha det gott, kram Ewa :)
  Och du mera värme nuuuuu till folket! :)

  SvaraRadera
 13. Fint Louise och så skönt att ha häckklippet avklarat☺Håller med om att det ser väldigt välvårdat och snyggt ut när allt är ansat.
  kram Milla

  SvaraRadera
 14. Många bilder! Mycket vackert! Men solen, var hittade du den? :)

  SvaraRadera