lördag 10 maj 2014

Liseberg, solceller, hjärtan, blommor, blad och svävande kulor!


Visst blev det en liten tur till trädgårdsdagarna på Liseberg även i år. Det är en trevlig tillställning där man säkert kan fynda en hel del. Det blev ingen större shopping men det är alltid trevligt att titta. Känslan var att det var färre utställare i år, men jag vet inte.På väg hem från Göteborg blev det ett besök på IKEA och jag föll för frestelsen att prova en solcellslampa. Jag har fått för mig att de inte lyser så mycket men vi får väl se. Just ny hänger den i plommonträdet där jag tror att solen ska komma åt den bra.


Maken fortsätter med tillverkningen av trädgårdskonst och växtstöd. Jag inser att sakerna bara bor tillfälligt i min trädgård eftersom de ska säljas, men hjärtat hade gärna fått bo kvar!Mitt blåregn blommar som en tok! Antagligen är det ett snällt blåregn för jag varken beskär det eller ger det någon gödning. Eller är det just därför det blommar så galet - det tror att det ska dö...Constance spry på planket har massor av knoppar och jag längtar efter blomningen!Tovsippan har börjat blomma och den sprider sig verkligen! En bra växt om man vill att den ska sprida sig men man ska nog fundera på var man planterar den.Jag gillar hostan när den precis har kommit i gång. Fint ljusgröna blad som reflekterar solen. Nu hoppas jag slippa sniglar, hagel och annat som tidigare har perforerat mina blad.Visst var min gamla järnsäng på uteplatsen fin, men botten hade murknat och bänken behövde en ny plats så det fick bli så här. Och det är faktiskt lite lättare att sitta på en bänk än på en säng, så jag tror att det blir bra.
Allt växer och jag njuter! Tyvärr växer även ogräset med en rasande fart. Jag tar det jag måste men hoppas att växterna snart tar över så jag slipper rensa. Jag gillar täta planteringar just av den anledningen. Fram till midsommar brukar det vara en del rensande, men efter det tycker jag att trädgården klarar sig bra med minimal rensning.På Liseberg brukar jag handla glaskulor och glasklockor och så blev det även i år. Två gröna klot fick följa med hem och är nu upphänga i fiskelina i min klotpil. De hänger ute året om och klarar det alldeles utmärkt.

I morgon blir det växtmarknad på Lilla Böslid även om jag såklart inte behöver några nya växter:)

11 kommentarer:

 1. Så härliga sittplatser och rum du har i din fina trädgård, det är så vackert att blanda olika sten och singel tycker jag. Det är ju helt otroligt vad mycket det är som blommar och vuxit upp i din trädgård, så himla fint!

  Kram
  Cathrine

  SvaraRadera
 2. Det blir inga trädgårdsdagar för mig i år, konstigt nog har jag ingen lust:)
  Så snyggt hjärta din man gjort.
  Jag trodde min tovsippa försvunnit men den lilla plantan var allt kvar när jag kollade till den förut. Men den sprider sig inte. Tyvärr. Men det gör däremot kirskålen, oj vad jag rensat idag.
  Superfint hos dig som alltid.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jag undrar om inte allt kommit lite längre hos dig i år än det gjort här... Vackert är det oavsett och hjärtat... SÅ HIMLA SNYGGT!!! Hur stort är det och vad kan det tänkas kosta? Det skulle gärna få flytta hem till mig :D Muttrar lite för mig själv över att vi än en gång missade Lisebergs trädgårdsdagar men, men har man ingen koll så ;) Det är ju snart dags för Malmö Garden Show och det tänker jag inte missa!
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Lite spännande med dessa nya solcellslampor, som man kan ha i trädgården!
  Tovsippor har jag försökt gräva bort flera gånger, men nu har jag gett upp. De får komma var de vill nu...
  Jag tycker att det blev jättefint med den blå bänken på din runda uteplats!
  Ha en fortsatt skön helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Fint hjärta!
  Jag rensar också en del såhär års men inte sen. Det är nog som du skriver, fram till midsommar och sedan har det tätat till sig i rabatterna.
  Solcellslamor har vi testat men de var inte så bra. Dock kan jag tro att en som hänger sådär kanske lyser lite bättre. Hopps det :).

  Kram

  SvaraRadera
 6. Tyvärr missar jag trädgårdsdagarna i år, grämer mig lite men får satsa på nästa år :-)
  Jättefina vyer från din trädgård och vilket underbart hjärta mannen tillverkat!
  Jaså, sprider sig tovsipporna rejält... det visste jag inte. Jag planterade min första för ett par veckor sedan, hoppas att den trivs hos mig så att den sprider sig :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 7. Tack för fina och inspirerande bilder från er trädgård. Det är så fint! Hälsa maken din att han är en hejare på att fixa fina saker! Hjärtat är kanonfint!
  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 8. Kul att hitta till din trevliga trädgårdsblogg! Hit kommer jag gärna igen.
  Vilka fina saker till trädgården din man gör. Förstår att du vill behålla det där läckra hjärtat!
  Önskar dig en skön söndag! /Eva, Tinibelli

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. I din trädgård är det finare än på Liseberg, så tycker jag helt enkelt! Du har en fantastisk trädgård och blåregnet, helt underbart!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Men så fint o sommrigt du har, gillar växtstödet hjärtata också. Likaså tovsippor, o hostor på väg.
  Mitt inlägg blir ju lite tamt, då våren bara har börjat hos mig.
  Men man har ju mycket kvar, vill ha det så lummigt, som ni i södra Sverige kan få det.
  Jag kämpar på med det!

  Må så gott, kram :)

  SvaraRadera