lördag 8 mars 2014

Penséer, gardiner, tvätt och alla kvinnors dag!


Äntligen dags för penséer! Det har varit svårt att vänta men jag ville gärna handla på ett speciellt ställe och de öppnade sitt växthus först i dag. Lilla Tjärby Trädgård har väldigt fina penséer och jag handlar gärna lokalt om det går. Det blev såklart en hel låda så det var bara att stoppa ner dem där de fick plats.

Jag valde att köpa 21 stycken i samma gammelrosa nyans för att få lite lugn och ro i trädgården. De övriga tre är djupröda och står på trappan till entrén. Där kommer det röda tulpaner i närheten så därför fick de bli röda.På min stenö får det mesta plats och jag flyttar runt sakerna lite efter humör. De bruna löven på avenbokshäcken har inte börjat trilla av ännu och det ser lite roligt ut mot allt annat som börjar bli grönt.


Krokusarna sträcker på sig mot solen och lyser upp fint i rabatterna.Jag är så glad för den tidiga våren med förra vintern i färskt minne. Rent meteorologiskt kom tydligen våren hos oss redan den 15 februari. Sju dygn i följd ska dygnsmedeltemperaturen vara stigande och ligga mellan 0 och 10 för att det ska vara vår enligt SMHI.

 


Trots sol och en regnfri himmel har jag varit allt annat än torr i dag! Jag har härjat runt med högtryckstvätten och jag kan upplysa om att det inte är skönt när det rinner in vatten i nacken när man tvättar taket! Det blir stor skillnad när allt trä är tvättat, målat som omålat. På bilden är det inte riktigt torrt ännu.Nya gardiner har också kommit upp. De gamla var så solblekta efter flera soliga somrar. Nu blev det gardiner från Rusta (Randi, finns i många färger) för 149 kr/2-pack. Materialet är perfekt att ha ute tycker jag eftersom det torkar snabbt och är luftigt och lätt och släpper igenom solljuset.

Jag provade vitt tyg men det blev heltokigt till allt det andra vita. Gardinerna var verkligen kritvita i en kall ton och allt det andra vita så smutsigt ut. Det är vanliga kanallängder som jag har trätt upp på ett plaströr (VP-rör från Biltema) och sedan har jag bara knutit fast röret.


 
Lite mer pynt och penséer på uteplatsen där nere. Just nu ser det lite klent ut med en pensé i varje kruka men jag vet hur stora de blir så det är bara att vänta lite. Jag har aldrig hittat några bra krukor att ha i de fina ytterkrukorna så det slutar alltid med att jag bara tar en tidning och viker till och planterar direkt i den. Det fungerar perfekt och håller hela säsongen utan att gå sönder. Jag tycker det är fint att klä krukor med mossa men det går inte hos oss. Var jag än pyntar med mossa kommer fåglarna och tar den.

Jag ser fram emot en lika fin söndag som lördag. De kliar i fingrarna att klippa mina rosor eftersom de har skjutit så långa skott men jag ska vänta. Det kommer nog bli ett antal frostnätter till trots allt.

För mig har det varit en perfekt kvinnodag där jag har fått göra det jag trivs bäst med att göra!

9 kommentarer:

 1. Hej o så härligt, vad våren har kommit långt! Man blir lycklig! :)
  Ska också "peens'a" imorgon tror jag bestämt, glömde bort det idag... Då de var så mycke annat som fanns att upptäcka utomhus.

  Lovley, man blir så inspirerad av glödjen hos dig!
  Kram :)

  SvaraRadera
 2. Så fint utslagna dina krokus är. Härligt med penséer i kruka, jag har inte kommit så långt ännu. Idag blev det en tur på stan.
  Snyggt med gardinerna, skulle vilja ah ngt liknande hos mig.
  Ha en fortsatt fin helg i solen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vad fint med gardiner så där, det kanske jag härmar efter... ;) Visst har det varit en ljuvlig dag idag, inte klokt att man kan vara ute och rensa och pyssla redan den 8 mars, jag har lite svårt att fatta de, men tar tacksamt emot! I morgon blir det penséer för mig ;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Så mycket vårfint att titta på i din trädgård.
  Högtryckstvätten skulle behöva komma fram här också...
  Ha en fortsatt fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Så roligt att se ett inlägg från dig, alltid lika fina bilder! Någon högtryckstvätt har det inte blivit här, men jag är på god gång med vårstädning av rabatter och gräsmatta. Sen ska jag skura altanen, tycker att det blir lite flisor när man kör med högtryck på trä...
  Vilken härlig vårdag vi hade idag!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. SÅ mycket fint du hunnit med. Tänk att du kommit till pyntet redan :). Jag har nog mest grovjobbat i helgen. Men det ska ju göras det också och jag är inte så mycket för att klippa ner på hösten. Jag gör det hellre nu. En bra bit tycker jag att jag kommit.
  Fint med gardinerna! Jag funderar på gardiner någonstans men vet inte var.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Din altan ser jättefräsch ut. Snyggt med "gardinerna", det blir ombonat o mysigt.
  Visst är det snyggt med mossa i krukor! Jag har provat otaliga gånger men även här är fåglarna där och tjuvar så det inte alls blir snyggt. Jaja, jag gillar ju fåglar så klagar inte alltför mycket :-)
  Tänkte jag skulle shoppa mina första penséer idag, får väl se vad det blir för färg - det finns ju så många fina!
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 8. Härliga vårbilder! Nästan svårt att fatta att det faktiskt är vår redan, men härligt är det! Mina rosor ser ut att må bra, varenda en av dem! De flesta har börjat skjuta skott redan och jag hade svårt att låta bli sekatören när jag rensade i rabatterna förra helgen, men kanske bra att jag lät bli för redan till helgen ska det bli sämre väder med snö! Hoppas bara att det inte blir alltför kallt så rosorna far illa nu när de ser så bra ut! Det är bara att hålla tummarna!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 9. Oj, så mycket du hunnit pynta och visst är det roligt med alla penséer. Gillar verkligen dina flätade ytterkrukor. Hur snygga som helst!

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera