fredag 28 mars 2014

Lycka!Lycka kan infinna sig genom så många olika saker här i livet. Man kan få något, man kan slippa något, man kan få syn på något. Ja, det finns många sätt. När jag fick syn på den lilla buskpionknoppen på en buskpion som aldrig tidigare har haft någon knopp kände jag en varm lycka i själen. Det var en mer oväntad lycka än att få syn på magnoliaknoppar och vårlökarnas blommor som kommer snällt varje vår. Men även de ger lycka!En annan lycka, och en större sådan, är det här! Ja, det ser kanske inte så kul ut för alla er som inte gillar gräsmatta i någon större utsträckning, men för egen del är jag såå glad! Det finna ingen studsmatta framför mig!Nu är detta utsikten som finns när man sitter på altanen. Det slog mig att jag aldrig har haft den färdiga (nja, allt är ju relativt...) trädgården någon sommar utan studsmattan på gräsmattan! Jag njuter varje gång jag ser den tomma gräsmattan och ja, den ska få förbli som den är, inga mer rabatter!Ytterligare en lycka! Det kommer faktiskt hända inser jag nu! Trädäcket mellan uteplatsen och spaljéen kommer med hjälp av händiga maken förverkligas.

Det finns mycket att vara glad för helt enkelt! Att det dessutom har varit runt 15 grader och strålande sol i dag är också en lycka. Jag njuter.

9 kommentarer:

 1. Grattis till buskpionknoppen! Jag har en liten buskpion som aldrig blommat så jag kan förstå känslan. 'Louise Odier' är känd för att få svartfläcksjuka, och min kan få lite grann i slutet av säsongen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Kloka tankar/ord om lycka. Jag kände lycka idag när jag satte mig på stolen i nya trädgårdslandet (stolen som är skranglig höll!) och jag hade utsikt över alla odlingslådorna mm, solen sken och jag hade en kopp te i min hand.
  Den där lyckan över knoppen i buskpionen förstår jag precis tror jag. Upplevde samma sak för några dagar sedan. Min gula (?) har knopp för första gången. Så spänd!
  Om min magnolia någon gång får för sig att blomma då lär jag känna lycka, helt klart.

  Kramar och trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Söt knopp och fina bilder. Otroligt så grön och fluffig gräsmatta du har! Det är ju så man vill kasta av sig skorna och springa barfota!

  Önskar dig en skön helg
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Men vad mycke lycka du har hittat, vilken fin o Gröööön gräsmatta! Tänk att man kan bli lycklig för så " lite" en lyckoklöver till dig :(

  SvaraRadera
 5. Oj :) en sån skulle de va :) välkommen till mig också ;)

  SvaraRadera
 6. Nog har dagen idag varit helt ljuvlig! Jag ville aldrig gå in.
  Första riktiga heldagen i trädgården för min del i år. Höjden av lycka!

  Hihi, jo nog har jag också satt mina pallkragar upp-och-ner.
  Men jag tycker faktiskt det är riktigt praktiskt med "hållaren" som passar riktigt bra att lägga ett fönster mot tidigt på säsongen. Och ställning med nät mot fåglar, som du säger. Det får vara så!

  Nu håller vi tummarna för en fortsatt skön helg med mycket sol.
  Må så gott!

  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Och strålande sol ska det bli hela helgen, så du kan fortsätta att vara lycklig!
  Visst blir man extra varm om hjärtat när man ser, att något man har oroat sig för, har klarat vintern och kommer upp ur jorden!
  Och det nya altanbiten verkar ju helt självvklar där den blir!
  Vårkram, Monica

  SvaraRadera
 8. Låter härligt! Och lycka smittar.
  Förstår att du är glad att slippa studsmattan. De är ju roliga men sannerligen inte vackra.
  Ha en fortsatt fin helg.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Ja visst är de underbar lycka att se sådana ting som börjar växa i vår trädgård Kram Suss

  SvaraRadera