lördag 22 mars 2014

Dagens roligheter!

 
Violer på rymmen! Jag tycker att en hel del växter i trädgården rymmer på olika sätt. Ibland får det vara kvar men ibland behövs det en rensning. Violer som luktar godis får såklart vara kvar!
 

 

Om detta var så roligt vet jag kanske inte men det var roligt när jag var klar! De stora stenarna har legat som någon slags kant mellan uppfarten och trottoaren men med tiden har de blivit för höga i förhållande till gruset och jag har irriterat mig på dem i många år. Det hårdpackade gruset är inte det mest lättgrävda kan jag säga. Det fick bli dagens styrkepass.
 


På något märkligt viss har jag plötsligt stora krukor som jag inte vet var jag ska göra av! De här får bli någon form av gräns mellan bilen och studsmattan (som är på plats igen!) tills vidare. Det är kornell och syren i krukorna och de står alltid ute året om.
 


 

Omväxling förnöjer! Jag är kanske inte så svart av mig egentligen i trädgården men de här betongklumparna var jag lite trött på så det fick bli ett svep med penseln.
 
Jag har gillat mina färgglada gamla Ikeakrukor men med tiden har färgerna blekts och blivit tråkiga. Även de fick bli offer för penseln...
 ...och så blev de! Färgen jag har använt är Beckers expo fasadakrylat som fungerar på trä, betong, plåt och aluminium. Den kan brytas till vilken färg som helst.
 Och så har jag klippt gräsmattan! Allt känns väldigt tidigt men gräset började bli långt och tovigt på sina ställen så det fick bli en klippning. Nu ser jag fram emot att vi ställer om klockan om en vecka så man får ännu mer ljus på kvällarna. Lite värme på det så blir allt tipp topp!

5 kommentarer:

 1. Vilket jobb, att gräva upp de där stenarna!
  Krukorna blev klart snyggare efter målningen!
  Klippt gräsmattan!!! Här är det nästan bara mossa i år...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Snygga krukorna blev, det vill jag prova. Så du jobbar och sliter med stenarna, ser hur tungt ut som helst. Heja dig. Lika fint och välordnat som alltid hos dig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Gräset skulle behöva klippas här också faktiskt men det är nog ingen som är sugen på det ;).
  Vilket jobb med stenarna men det är härligt när man sen känner sig nöjd.
  Jag har inte så mycket svart i trädgården, tror jag. Jo, ett par gamla gjutjärnsgrytor har jag. De är svarta. Dina krukor blev verkligen kanonsnygga! Dessutom fick jag en idé när jag såg kornell i kruka. Jag klippte ner en sådan buske och satte de fina röda kvistarna i en zinkhink med jord utanför Lugnet. Synd att slänga dem liksom. Kanske skulle jag skaffa mig en tålig kruka och ha kornell i den???

  Kram

  SvaraRadera
 4. Doftvioler är så underbara! Hos mig tog det några år innan de riktigt etablerade sig men nu sprider de sig precis vart de vill och det får de så gärna.
  Vilket jobb att gräva upp de stora kantstenarna! Så snygga alla krukorna blev som svarta, det framhäver växterna i dem.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att dina krukor blev jättesnygga med svart färg. Skulle passa perfekt här hos mig. Jag har många svarta detaljer i min trädgård. Det är så praktiskt att det funkar ihop med alla olika växter.

  Ha det fint.
  Kram, Karin

  SvaraRadera