torsdag 21 februari 2013

Vinterförvaring av krukor...


Jag är inte så pjåskig med mina växter i krukor. Det mesta får klara sig utomhus. Om de vill. I garaget övervintrar jag pelargoner, fikon, olivträd och murgröneviol. Ser att de nu skjuter för fullt och har uppenbarligen överlevt trots bortglömt vattnande och brist på kärlek.

Ute i krukor har jag en blandning av gräs, tujor, korneller, syrener och rosor. De står i zinktunnor, betongkrukor och vanliga lerkrukor. Jag chansar. Ofta garderar sig tillverkaren och säger att de inte tål frost. Ungefär som en bikini som har tvättmärkningen att den inte tål vattentvätt...Kanske ser det ut så här om några månader. Vi får väl se. Svårt att förstå just nu, men det brukar ju fungera så varje år. Att sommaren faktiskt kommer.


Själv vinterförvarade jag mig här under några veckor. Såg det som ett bra alternativ till att bo i garaget utan vatten och kärlek...

Roligt att se att ni hittat tillbaka hit, trots min frånvaro under lång tid.

11 kommentarer:

 1. Dina växter ser fräscha ut i garaget. Tänk att de blir så fräscha och fina till sommaren:)). Mitt olivträd har fått lite väl många minusgrader i vinter, så jag hyser inga hopp om att det lever. Tala om att jag gett för lite kärlek.
  Ser ut som du varit på en underbar paradisö.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Vi ska iväg i mitten av mars. Bara till Egypten men att få lite sol på näsan ska bli underbart.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Gillar bikinijämförelsen! Men har man inte superdyra krukor kan man ju kosta på sig att chansa. Själv har har faktiskt inga krukor ute nu i vinter.

  Din vinterförvaring ser ljuvlig ut.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 4. Din egen vinterförvaring verkar ju ha fungerat bra. Glad att du skriver igen för jag har saknat dig :)

  Idag var jag en stund i Lugnet och konstaterade då att min murgröneviol är död. Det blir till att köpa en ny för sådan vill jag absolut ha. Pelargonerna mår bra (utom en) och det gör även kamelian och olivträdet.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag fastnade för din egen vinterförvaring, såg helt OK ut, eller rättare sagt fantastiskt underbart och inte överbefolkat. Får man undra åt vilket håll i världen?
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Jag väljer också helt klart din vinterförvaring - wow vad det ser härligt ut!
  Jag har klippt ner mina pelargoner och börjat vattna...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Hej Lousie,
  så kul att du är tillbaka!
  Ja vi får verkligen hoppas att det kommer en sommar och att den blir bättre än den förra. Skönt att du haft lite sommar under vintern...
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Ja, tänk så olika vi är när det gäller vårt förhållande till levande växter i krukor. Själv tillhör jag kategorin 'hönsmamma' till mina krukodlade om jag inte vet med säkerhet att de tål att övervintra ute./Anja

  SvaraRadera
 9. Vad är det för gräs du har i krukan på bilden högst upp till vänster?
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuvrör! Finns både brokbladigt och vanligt grönt. Ett tåligt gräs både i kruka och rabatt, kommer igång tidigt på våren. Rekommenderas!

   kram

   Radera
  2. Tack! :)
   /Anna

   Radera