tisdag 19 februari 2013

Slutpausat?

Det var länge sedan jag gjorde mig synlig här på bloggen! Kanske är jag tillbaka. Om jag vill. Om datorn vill. Om mina bilder vill... Senast jag försökte tyckte någon att jag skulle börja betala för mina bilder eftersom jag tydligen använt upp mitt gratisutrymme. I dag sas det inget om fullt utrymme och betala... Logga in på Blogger fungerade inte utan att byta webbläsare, det är mycket med det tekniska...

Bilderna är faktiskt inte från i dag. Snön börjar försvinna. Tack och lov! Jag är helt enkelt ingen vintermänniska. Jag är en frusen själ. Jag gillar sol och värme. Precis som min trädgård. Nu har det precis börjat klia i fingrarna för att få gå ut där igen och bli smutsig under naglarna, trött i ryggen av grävande och att bara få sitta där i ett hörn med min tekopp i handen. Längtan är stor...

Jag har precis inhandlat mina första små busfrön till pallkragarna. Det är såklart för tidigt men varför inte? Det blir bara ätbara sådder i år. Sockerärtor, olika bönor, mangold, morötter, polkabetor och sallad. Jag har tagit bort jordgubbsplantorna från en pallkrage så det blir fyra lediga pallkragar bara till sådder. Perfekt och lagom för oss.

Annars då? Ja det finns faktiskt inga större planer för trädgårdsåret 2013. Skönt. Lite märkligt kanske. Jag har två önskemål. Nytt grus (ta bort det gamla) till uppfarten skulle se trevligt ut och ett litet trädäck mellan våra spaljéer och uteplatsen där uppe skulle vara ännu trevligare. Men det är inte bara min trädgård så vi får se... Drömmarna lever i alla fall!

Just nu är det längtan efter våren som är överhängande. Jag undrar hur alla mina tulpanlökar mår. Och mina rosor. Och allt annat så klart. Med viss sorg såg jag två kaniner i trädgården. Vi har varit förskonade från kaniner, harar och rådjur men inte längre. Rådjur finns i parken bara ungefär 200 meter bort och kaninerna har tydligen också hittat hit. Jag vet. Det går inte att kämpa emot alla skadedjur och det går inte att gräva ner sig för uppätna tulpaner eller rosenknoppar men jag vill ändå inte ha dem här. Jag tycker inte att en villaträdgård är deras arena helt enkelt. Fortsättning följer nog kring det...


10 kommentarer:

 1. Din trädgård är fin även när den är vitklädd! Men jag förstår dig, är inte heller någon vintermänniska, längtan är stor här oxå! Tråkigt med rådjur och kaniner, hoppas dina växter klarar sig från påhälsning! Har inte kollat rosorna så noga än men har ändå hunnit se en hel del svarta grenar här och där, bara att hoppas på det bästa! Ska snart klä in de klätterrosor jag är mest rädd om med juteväv, mer kan man inte göra!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst kliar det i fingrarna efter att få komma igång igen! Jag tycker det ser fint ut hos dig nu också, lite sol på snön gör den betydligt mer uthärdlig. Men vi håller tummarna för att våren kommer igång riktigt snart!
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Kul att du är tillbaks! Här finns inte heller så mycket till övers för vinterhalvåret! Gillar inte alls vintern, men den fortsätter - massor av snö igen! Vintern börjar om igen hela tiden, den ska avta!
  Hoppas få läsa o titta på dina trädgårdsbilder igen!
  kram Lena

  SvaraRadera
 4. Jag håller med Katarina =) Nu får våren gärna komma snart för det kliar lite varstans i min kropp / Kram gittan

  SvaraRadera
 5. Välkommen tillbaka, har saknat dig! Visst är det vackert med snön men det räcker nu... Idag kändes det som dagarna innan jul. Vill ha tö, sol och vårtecken.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Välkommen tillbaka!! Jag ska inte heller göra så mycket nya projekt i trädgården i år..det är planen i alla fall:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Kul att du är tillbaka! Mindre kul med djur som inte förstår att vara vilda någon "vild" stans och inte i en trädgård.Kan man inte fånga dem i en fälla och glädja något litet kaninsuget barn som vill ha ett husdjur i bur? Eller koka ragu på dem, det är gott :)

  SvaraRadera
 8. Välkommen tillbaka! Så roligt att få se din fina trädgård igen, även om jag först blev lite förvånad över hur mycket snö där var...
  Men det har ju tydligen töat bort hos dig, precis som här!
  Fast nu ska det visst bli kallare igen, tyvärr.
  Väntar med spänning på dina kommande trädgårdsprojekt - för jag tror inte ett ögonblick att du kan låta bli att hitta på något!
  Ha det så gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Kul att se inlägg från dig igen och kul att höra från dig.
  Hoppas allt teknikstrul håller sig borta och att din blogglust finns där.

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Snälla sluta inte blogga!
  Din blogg är en av de få jag verkligen njuter och inspireras av. Jag är inte särskilt aktiv som besökare och deffinitivt inte när det gäller kommentarer. Men varje gång jag är inne så går det en såndär behaglighetsrysning genom kroppen samtidigt som jag blir lite irriterad över att jag inte är mer frekvent med mina besök hos dig.

  Hälsningar
  Åsa

  SvaraRadera